Windows defender zaštita preglednika

Windows Defender je izašao kao zaštita od spywarea kao zaseban program na Windowsima XP, dok je u Windowsima Vista i 7 dolazio predinstaliran.

Nakon toga je ovaj program zamijenjen s Microsoft Security Essentials u Windowsima 8, a u novim Windowsima 10 je preimenovan u Windows Defender Antivirus i pruža više nego solidnu zaštitu operativnog sustava.

Prema podacima koje je objavio Microsoft, kao izvor testiranja navoden je NSS Labs, njihov Edge preglednik detektira 99% phishing prijevara krađe povjerljivih podatka. Istovremeno, drugi popularni preglednici nisu toliko „napredni“ po tom pitanju pa Google Chrome detektira 87% takvih prijetnji, dok Firefox 70%.

Zato je Microsoft odlučio Windows Defender ponuditi u obliku dodatka za Chrome koji služi kao dodatni sloj zaštite od phishing prijevara. Ova ekstenzija detektira poznate maliciozne linkove i ukoliko ih primijeti biti ćete upozoreni da ih ne otvarate.

Windows Defender za Chrome konstantno ažurira popis nepoćudnih web stranica koje treba izbjegavati i radi u stvarnom vremenu. Dodatak možete pronaći na ovoj straniciZanimljivo da Defender za Chrome u ovom trenutku ima vrlo pozitivne recenzije korisnika s prosječnom ocjenom od 4.67 / 5.00 od 160 korisnika.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here