CCleaner sučelje i Avast logotip

Avast, tvrtka koje stoji iza istoimenog antivirus alata, je kupio tvrtku britansku tvrtku Piriform tvorca popularnog CCleanera.

Inače, CCleaner je najpopularniji softver za čišćenje računala od nepotrebnih datoteka i optimizaciju operativnog sustava, a osim na PC i Mac računalima dostupan je i na Androidu. Trenutno oko 130 milijuna ljudi koristi ovaj softver od čega 15 milijuna ga ima instaliranog na svojim Android telefonima i tabletima.

Ovo je druga akvizicija Avasta u relativno kratkom vremenu jer je prije godinu dana kupljen konkurentski AVG za 1.3 milijarde US $, što je Avastu donijelo 400 milijuna novih korisnika. Akvizicijom Piriforma tvrtka će još više povećati svoj udio u dijelu antivirus softvera i softvera za održavanje operativnih sustava navedeno je službenom priopćenju.

Zaposlenici Piriforma će sada biti prebačeni pod Avastov portfelj, no za korisnike CCleanera ili Recuva softvera neće se ništa promijeniti jer će ti brandovi biti i dalje neovisni. Isti slučaj je i s AVG TuneUp alatom koji ima istu namjenu kao i CCleaner jer će i dalje biti dostupan kao stand alone program za računala.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here