Avira Free je jedan od najpoznatijih besplatnih antivirus programa. U posljednjoj verziji 12 je redizajniran, a skeniranja sustava su ubrzana.

Instalacija Avira antivirus programa je jednostavna, u svega 2 klika mišem. Prilikom instalacije Avira provjerava da li na računalu postoji instaliran neki drugi antivirus program i, ukoliko je potrebno, uklanja ga. Nakon instalacije slijedi brzo skeniranje operativnog sustava koje traje oko 2 minute.

Samo sučelje je dosta slično ostalim antivirus programima (AVG i Avast), na lijevoj strani se nalazi traka sa alatima, a u sredini status sigurnosti vašeg operativnog sustava. Ukoliko ste isključili neki od modula njegova boja  će se promijeniti iz zelene u žutu, a ako postoji neka opasnost za vaš operativni sustav boja će se promijeniti u crvenu.

Avira skener detektira viruse, Trojane, rootkitove i adware. Ukoliko dođe do problema izaći će vam „1 click Fix“ opcija i program će pokušati riješiti problem.
Web guard opcija je također integrirana u ovaj antivirus, ukoliko odaberete instalaciju Avira alatne trake i služi detekciji „sumnjivih“ web sajtova.

Detekcija virusa kod Avira Free, s obzirom da se radi o besplatnom  rješenju, dosta visoka ali i ima jedan problem – previsoku stopu lažno pozitivnih rezultata tako da se zna dogoditi da Avira antivirus lažno prijavljuje prijetnje kod određenih datoteka ili stranica. Drugi problem je sporo pokretanje prilikom podizanja operativnog sustava.

Ukoliko sumnjate da vam je računalo zaraženo, moguće je pokrenuti i dubinsko skeniranje koje traje 1,5 – 2 sata i u kojem se višestruko pregledavaju datoteke na vašem računalu.

Avira Free antivirus 12 je jedan od najpouzdanijih antivirus programa i nudi solidnu besplatnu zaštitu vašeg računala.

Preuzmimanje

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here