AVAST 2015 glavni prozor

Kao i prethodnih godina u ovo vrijeme i ove godine dolazi nova verzija AVAST Antivirus 2015 sustava i to besplatne i pro verzije, kao i AVAST Internet Security programa koji uz antivirus nudi i vlastiti firewall.

AVAST 2015 – Što je novo?

U svim verzijama uvedena je opcija skeniranja kućnih mreža, koja će provjeravati sigurnost bežične mreže, routera i pohranjenih lozinki.

Unaprijeđeni  Smart Scan sada aktivira sve module za skeniranje – skeniranje virusa, provjeru sigurnosti kućne mreže, provjeru novih verzija instaliranog softwarea i pretragu za „junk“ datotekama. Nakon skeniranja svih navedenih stavki, svi rezultati se prikazuju na jednom prozoru i korisnik može odabrati da ih sve riješi s jednim klikom.

Svi paketi u AVAST 2015 imaju i mogućnost skeniranja TLS/SSL zaštićenih mreža kao i provjeru HTTPS prometa.

AVASTov Deep scan koristi vlastiti hardwaresku virtualizaciju prilikom skeniranja, koja je izolirana od sistema na kojem je program instaliran.  Na ovaj način se poboljšava i detekcija i sigurnost računala.

Komercijalne verzije AVAST 2015 (Pro i Internet Security) imaju i mogućnost korištenja vlastitih DNS-ova, što je svakako preporučljivo koristiti ukoliko se koriste javne bežične mreže.

Korisnici komercijalnih paketa imaju i još jednu beneficiju, a to je poboljšanu korisničku podršku putem ticketa.

Ukoliko već koristite AVAST antivirus putem automatski nadogradnji možete preuzeti novu verziju i nadograditi ga, a moguće je i novu verziju instalirati preko stare jer sve postavke će ostati spremljene.

Program možete preuzeti s službene stranice (besplatnu verziju ili 30-dnevni trial komercijalnih verzija)

2 Komentara

 1. Postovani, sajt je odlican, cestitam vam na tome.
  Mene interesuje samo, naravno po vasem strucnom misljenju, koji je u ovim trenucima najbolji antivirus posto je izasla ili je blizu verzija avasta za 2015 godinu ?
  Trenutno koristim nod 32 8.
  Hvala.

  • Pozdrav,
   Osobno mislim da većina popularnih anitivirus alata (AVAST, AVG, Panda, Avira) su više-manje slični prilikom detekcije zloćudnog softwarea i malwarea i prednost dajem onima koji su zauzimaju manje sistemskih resursa. Trenutno je to AVAST.
   Bitno je naglasiti da se ovdje radi o besplatnim anitivirus rješenjima, dok NOD 32 nema takvu verziju, s toga ako posjedujete licencu, moj savjet je da slobodno ostanete vjerni NOD-u 32.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here