gmail ikona

Najbolji način za pojačavanje sigurnosti Google računa je potvrda u 2 koraka. Iako je ova značajka dostupna već 7 godina, koristi je svega 10% korisnika.

Ovi podaci objavljeni su na stranici The register, a kao izvor se navodi Googleov inženjer Grzegorz Milka. On je objasnio kako Google ne želi tjerati da svi moraju koristiti ovu značajku, prvenstveno jer određeni broj korisnika nije znao postaviti potvrdu u 2 koraka.

Ona služi kao dodatni sigurnosni sloj jer korisnik dobiva ili putem aplikacije ili putem SMS-a sigurnosni kod koji je potrebno upisati prilikom prijave na Gmail ili ostale Googleove usluge. Problem je u tome što u ovom slučaju korisnik mora imati telefon kraj sebe, što ponekad nije slučaj.

Također, Google je naveo kako radi na zaštiti od krađe podatka čak i kada se ne koristi potvrda u 2 koraka putem heuristika koje bi trebale detektirati prijavu na Google račun s čudnih lokacija i uređaja.

Mi također apeliramo da uključite ovu značajku na svojim Google računima kako bi onemogućili krađu osobnih podatka i email poruka.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here