Adobe Illustrator sučelje

Adobe Illustrator je jedan od najpopularnijih programa za vektorsko crtanje. Najnovija verzija 17.1.0 se može koristiti u sklopu Adobeovog Creative Clouda, paketa programa za obradu slika, fotografija, video zapisa i web dizajn.

Adobe Illustrator – Sučelje i značajke

Adobe Illustrator (AI) je profesionalni alat za kreiranje ilustracija, digitalne grafike i sadržaja za web, video ili pametne telefone. Ono po čemu je AI poznat to su kompleksni vektorski alati za izradu vektorske grafike, koja je neovisna o rezoluciji, odnosno može joj se prilagoditi veličina elemenata bez utjecaja na kvalitetu prikaza.

AI je opremljen i alatima za dodavanje raznih efekata, tekstura i ostalih elemenata. Sučelje je slično kao i u Adobeovom Photoshopu, što znači da je inovativno i veoma lako za korištenje svima koji imaju iskustva s ovakvim programima.

Od ostalih opcija treba izdvojiti veliku paletu „brusheva“, brojne simbole, 3D efekte, „Blur“ efekte. Ukupno gledajući, Adobe Illustrator, je uz Corel Draw, najkompletniji alat ove namjene.

Sistemski zahtjevi

Za pokretanje AI je potrebno posjedovati računalo s  Intel Pentium 4 ili AMD Athlon 64 procesor, 1 GB radne memorije (preporučeno je 3GB), 2 GB prostora na čvrstom disku i Internet vezu za pristup Creative cloudu. Trial verziju možete isprobati ovdje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here