Creative Cloud

Adobe je nedavno pokrenuo Creative Cloud platformu, preko koje će odsada isključivo moći koristiti svi Adobeovi programi za web dizajn i web programiranje, obradu slika, fotografija i videozapisa.

Baš kao  Microsoftov Office 365 i Creative Cloud se bazira na mjesečnoj pretplati koja iznosi 20 US $ mjesečno za pojedini program ili 50 US $ za CC paket programa. Svi novi pretplatnici se obvezuju na plaćanje pretplate u trajanju od minimalno godinu dana, dok postojeći korisnici Adobe Creative Suita imaju popuste na pretplatu od 40 %  – 60 %. (zavisno koju verziju posjeduju). U pretplatu je uključeno 20 GB cloud prostora za pohranu projekta.

Programi ili paketi se preuzimaju i instaliraju na računalo, a zatim je potrebno jednom mjesečno aktivirati proizvod putem Adobe ID.

Iz Adobea tvrde kako su se na ovaj potez odučili kako bi onemogućili piratstvo, no na njihovu žalost samo dan nakon pokretanja ove usluge, izašle su i prve piratske verzije.

Paketi programa u Creative Cloudu su slijedeći:

Design – Photoshop CC, Illustrator CC, InDesign CC i Adobe Muse CC.
Web – Dreamweaver CC, Edge Animate CC, Edge Reflow CC (preview verzija), Edge Inspect CC, PhoneGap Build, Typekit i Photoshop CC
Video – Adobe Premiere Pro CC, After Effects CC, Photoshop CC i Adobe Audition CC
Photography – Photoshop CC i Lightroom

Osim navedenih Adobe nudi i posebne pakete za javne ustanove, programske timove i obrazovanje. Više o programskim paketima i uvjetima licenciranja možete naći na službenoj stranici.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here