CorelDRAW Graphics Suite X6 namijenjen je grafičkim umjetnicima i dizajnerima. Program sadrži velik broj alata potrebnih za profesionalni grafički i web dizajn, foto montaže, izradu plakata, posjetnica, letaka i sl. CorelDRAW Graphics Suite X6  predstavlja jeftiniju alternativu Adobe Creative Suite-u.

Programi u paketu CorelDRAW Graphics Suite X6

Program sadrži 7 različitih dijelova – aplikacija koje su prilagođene različitim namjenama : CorelDRAW program za vektorsko ilustriranje i crtanje, Photo-Paint za obradu slika, PowerTrace – konverter bitmapa, Website Creator –namijenjen za web dizajn, Capture –  namijenjen „screen capture-u“, Connect – preglednik datoteka i PhotoZoom Pro 2 – namijenjen za export datoteka.

Verzija 6 donosi i par novih alata koji pomažu kod izrada dizajna s većom količinom teksta i web dizajnu, ali najveća promjena je što ova verzija podržava više jezgrene procesore a i prednosti 64-bitnog sustava.  Ove dvije promjene značajno ubrzavaju rad samog programa. Corel je odlučio ubaciti par novih fontova i par novih alata za oblikovanje koji služe da točke ili linije pretvorite u oblike.

U par aplikacija u   CorelDRAW Graphics Suite-u se nalaze alatne trake koje omogućavaju pristup on line servisima za razmjenu slika i fotografija kao što su Fotolia, Flickr, iStockPhoto…
Još jedna od novina je mogućnost ubacivanja url adrese u alatnu traku kako bi program prikazao sve grafičke elemente na nekoj stranici.

Ovaj program predstavlja solidnu ali ne i potpunu alternativu Adobeovom paketu programa za istu namjenu ali je oko tri puta jeftiniji, tako da je prvenstveno namijenjen pojedincima koji ne mogu izdvojiti oko 1700 $ za Adobe Creative Suite.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here