Zoner Photo Studio Free 14 je besplatan program koji služi za pregledavanje i uređivanje  slika na računalu. Iako je program besplatan nudi više opcija nego neki konkurentski komercijalni programi, a alati su slični kao i u Photoscapeu i ACDSee.

Sučelje

Sučelje Zoner Photo Studio Free 14 je podijeljeno u 3 sekcije kojima možete pristupiti putem izbornika u gornjem desnom uglu.  Prva sekcija je Manager koja služi za katalogiziranje slika, druga sekcija  Viewer koja služi za pregledavanje slika i treća sekcija je Editor koja služi za uređivanje slika.

Manager

Ovdje je moguće pregledavati mape i slike i svrstavati ih u kataloge ili ih uploadati na Zonerama klijent – Zonerov  hosting za slike na serveru.

Viewer

Viewer sekcija  je jednostavan preglednik slika u kojoj se na dnu prozora nalaze thumnailovi slika koje se nalaze u mapi ili katalogu, tako da je moguće lako se prebacivati s slike na sliku, a moguće je pregledavati i video zapise.

Editor

Editor sekcija nudi brojne dodatke za obradu slika, standardne – podešavanje veličine, mogućnost rezanja dijela slike, red-eye korekciju. Osim standardnih Editor sadrži i naprednije alate poput dodavanja filtera, poravnanje slike s horiznotom, deform alat, mesh alat, dodavanje teksta, umetanje simbola i clone stamp alat.

Jedna od zanimljivijih opcija u  Zoner Photo Studio Free 14 je i dodavanje GPS  oznaka na fotografiju preko karte tako da je moguće odabrati točnu lokaciju nastanka fotografije.

Program podržava slijedeće formate: JPEG, BMP, GIF, TGA, PCX, PNG, HDP, JXR, WPG kao i Zonerov BMI format zapisa.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here