Ashampoo WinOptimizer 12 sučelje

Ashampoo WinOptimizer 12 je još jedan program kojemu je glavna namjena ubrzavanje rada Windowsa.

Program bi trebao pomoći prilikom rješavanja problema poput usporenog podizanja Windowsa, usporenog rada aplikacija, uklanjanja nepotrebnih datoteka kako bi se oslobodio prostor na disku, popravka Windows registra i sličnih problema koje vas mogu zadesiti s Microsoftovim operativnim sustavom.

Ashampoo WinOptimizer 12 je kompatibilan s Windowsima XP,  Vista, 7, 8/8.1 i 10, a iako nisu navedeni minimalni sistemski zahtjevi, ekipa iz Ashampooa tvrdi da bi WinOptimizer trebao raditi na svim računalima.

Instalacija WinOptimizera je jednostavna, a nakon nje možete odabrati između dva različita rasporeda sučelja. I jedno i drugo omogućavaju brzo snalaženje po modulima programa. Svi koji su koristili slične programe poput TuneUp utilitiesa ili Glary Utilities 5 znati će se snaći i u ovom programu, a i ostali ne bi trebali imati većih problema s odabirom željenih opcija.

Ashampoo WinOptimizer 12 sadrži razne module, među kojima će vam najviše služiti modul za optimiziranje registra Windowsa Registry Optimizer, modul za čišćenje smeća (nepotrebnih datoteka) Drive Cleaner, modul za podešavanje programa koji se podižu s Windowsima i modul za defragmentaciju diska.

Za one koji ne žele ručno pokretati ovaj program,  Ashampoo WinOptimizer 12 sadrži i opciju automatskog skeniranja i rješavanja problema koja se izvodi jednom tjedno.

S obzirom da program košta 50 US $, svakako je preporučljivo isprobati potpuno funkcionalnu trial verziju koja se može koristiti do 40 dana (možete je preuzeti ovdje). Za one koji ne žele izdvajati novce za ovakve programe dobro im mogu doći besplatni programi za ubrzavanje Windowsa među kojima je najpopularniji CCleaner koji će riješiti većinu problema s usporenim radom operativnog sustava.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here