Start ekran na Windowsima

Nakon proljetnog Creators Updatea za Windowse 10 ili kako ga Microsoft po naški naziva ažuriranja za kreativne korisnike stiglo nam je i jesensko ažuriranje.

I ova velika nadogradnja Windowsa donosi mnoštvo novih značajki, kao i poboljšanja postojećih ali i ponešto promijenjen dizajn kojeg Microsoft naziva „Fluent Design System“. Ovaj dizajn bi trebao zaživjeti na svim njihovim proizvodima u idućih nekoliko godina, a svoju premijeru ima upravo u sklopu jesenskog Creators Updatea.

Windows 10 Osobe

Ova nadogradnja dopušta da do tri osobe koje često kontaktirate prikačite na Alatnu traku kako bi im lakše mogli poslati mail ili kontaktirati ih putem Skype aplikacije. Stigla je i ikonica pokraj sata koja prikazuje sve vaše kontakte putem koje sada možete lakše pristupiti svojim kontaktima u Osobama.

people hub windows 10

3D efekti u  Fotografijama

Nakon što je u proljetnom ažuriranju stigao Paint 3D, sada se i u aplikaciji Fotografije mogu dodati razni 3D efekti, a može se napraviti i video s zvučnom podlogom po uzoru na nekada popularni Movie Maker ili Google Fotografije.

Sinkronizacija s Androidima i iPhoneom

Uvodi se mogućnost sinkronizacije otvorenih web stranica s Android ili iPhone telefonima. Za korištenje ove značajke potrebno je instalirati MS Edge preglednik (koji je trenutno o probnoj fazi) i povezati se s Microsoft računom. Potom surfanje možete nastaviti na vašem desktop PC-ju ili laptopu.

Veća sigurnost

Jesensko ažuriranje za kreativne korisnike donosi i poboljšanu sigurnost jer Windows Defender bi sada trebao štititi i od nekih vrsta Ransomwarea poput WannaCrya.

Windows defender

Akcijski centar i Start izbornik

Prikaz obavijesti u Akcijskom centru je sada sortiran unutar boxova grupiranih po aplikacijama. Manje izmjene su uvedene u Start izbornik koji se sada može prilagoditi po veličini dijagonalno, a sama animacija prilikom prilagođavanja veličine je fluidnija.

Obavijesni skočni prozori su također redizajnirani i više nisu zakačeni za Alatnu traku već lebde poviše nje u donjem desnom uglu zaslona.

Ovo su samo neke od značajki koje donosi ova nadogradnja. Po već ustaljenoj praksi nadogradnja se postepeno šalje Windows 10 korisnicima. Kako bi provjerili da li je spremna za vaš PC možete otvoriti Windows ažuriranja i kliknuti na opciju provjeri sada.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here