Creators update za Windows 10

Nova velika nadogradnja Windowsa 10 bi trebala izaći početkom idućeg mjeseca. Microsoft je ranije ovog tjedna najavio postupni izlazak Creators Updatea od 11. travnja. Međutim, oni nestrpljivi koji nisu članovi Insieder programa, mogu ručno instalirati Windows 10 Creators Update već 5.travnja.

Znači, oni koji žele mogu tjedan dana prije ostalih nadograditi operativni sustav. Prethodno će se morati preuzeti Update Assistant s Microsoftove stranice, a ova značajka je namijenjena naprednim korisnicima koji posjeduju licenciranu verziju Windowsa 10.

Ovo je već treća velika nadogradnja nove verzije Windowsa od njenog izlaska u ljeto 2015, a posljednja je bila Anniversary Update u kolovozu 2016.

Nadogradnja donosi brojne novine među koja je novi Game Mode koji bi trebao poboljšati performanse računala u igrama.

Poboljšana je i kontrola privatnosti, odnosno podataka koje računalo / korisnik šalju Microsoftu. Putem kontrolne ploče moći će se odabrati koje informacije želite dijeliti s ekipom iz Microsofta.

Creators Update donosi i novu verziju Painta, pod nazivom Paint 3D. Iz naziva možemo zaključiti da će se 3D objekti moći nacrtati u putem ovog popularnog programa.  Uvodi se neka poboljšanja i za VR uređaje među kojima su i HTC Vive i Oculus Rift.

Kao i uvijek kada stižu velike nadogradnje na Windowse Microsoft će i ovog puta postepeno slati Creators Update korisnicima, tako da će možda proći i nekoliko tjedana dok svi ne dobiju ovu nadogradnju putem automatskih ažuriranja sustava.

Što se tiče mobilne verzije Windowsa, Creators Update bi na mobilne uređaje trebao izaći krajem travnja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here