Povezivanje s telefonom Phone link

Microsoftova aplikacija Povezivanje s telefonom je već neko vrijeme dostupna korisnicima, no vlasnici iPhonea nisu je mogli koristiti. No sada se to mijenja i nova verzija aplikacije će podržavati i Appleove telefone.

Povezivanje s telefonom odnosno Phone Link je još u veljači uveo djelomičnu podršku za iPhone, ali sada bi trebale biti dostupne sve opcije koje su dostupne i Android korisnicima.

To znači da sada možete povezati svoj iPhone sa Windowsima 11 i prikazivati obavijesti, poruke, kontakte i upravljati pozivima izravno s vašeg računala. Telefon slobodno možete staviti na punjač ili ga negdje odložiti, a i dalje ćete biti povezani s vašim kontaktima.

Osim navedenog moći ćete pristupiti i fotografijama na vašem iPhoneu jer će se aplikacija integrirati i s iCloudom.

Kako to obično biva s Microsoftovim aplikacijama ona se postepeno uvodi korisnicima i neki su je već dobili dok bi svi ostali je trebali dobiti do sredine svibnja.

Ipak postoje ograničenja

Tvrtka je pojasnila na svom blogu da ipak postoje neka ograničenja u odnosu na Android. Tako će putem aplikacije za slanje poruka biti moguće slanje isključivo tekstilnih poruka, no ne i slikovnih i video datoteka.  Isto tako neće biti dostupni ni grupni razgovori.

 Za ova ograničenja je ipak kriv Apple s svojim zatvorenim operativnim sustavima. Što znači da bi za korištenje svih opcija iPhone trebalo upariti s Mac računalom.

Za korištenje Povezivanje s telefonom aplikacije trebat će vam iOS 14 ili noviji na vašem iPhoneu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here