TomTom GPS navigacija

TomTom je već niz godina vodeći europski proizvođač GPS navigacijskih sustava za automobile. Odnedavno je njihova aplikacija dostupna i za Android mobitele, dok je na iOS uređajima ona dostupna već neko vrijeme.

Kao i kod ostalih aplikacija ove namijene (Copilot Live, NAVIGON, iGo, Sygic) za korištenje nije potrebna stalna internet veza, već je dovoljno preuzeti karte koje želite koristiti u budućnosti. Navigacijske karte za cijelu Europu zauzimaju preko 3 GB. Odlična stvar je što jednom kada kupite aplikaciju nove mape se dobivaju besplatno – zauvijek.

Sučelje i korištenje

Aplikaciju smo testirali na Android uređaju. Samo sučelje je na prvi pogled komplicirano za korištenje i potrebno je neko vrijeme da bi se privikli na njega. Nakon odabira lokacije, TomTom izračunava par ruti koje vas vode do odredišta – najkraću, najbržu i najekonomičniju a prilikom navigacije moguće je odabrati 2D ili 3D prikaz rute. Aplikaciju je moguće podesiti  i da upozorava na ograničenje brzine.

Veliki minus je što se informacije o radarima, prometu i stanju na cestama  se moraju instalirati naknadno kao zasebna aplikacija.  Nažalost, ta usluga se naplaćuje dodatno.

Posljednja verzija ove TomTom za Android uklonila je nedostatak rezolucije, tako da odsada ovu aplikaciju je moguće koristi i na uređajima s većim zaslonom kao što je Samsung Galaxy S3.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here