RunKeeper je popularna aplikacija za sve koji se bave raznim sportskim aktivnostima. Kao i slične mobilne aplikacije i ova koristi GPS u mobilnom telefonu kako bi se pratile kretnje i aktivnosti korisnika.

Prilikom prvog pokretanja korisnik upisuje korisničko ime i lozinku i na taj način čuva sve podatke o dosadašnjim aktivnostima na RunKeeper računu.

Prije upotrebe aplikacije potrebno je sačekati par minuta da GPS signal postane dovoljno jak, a jednom kad pokrenete aplikaciju na zaslonu se ispisuju podaci o trajanju aktivnosti, prijeđenom putu, potrošenim kalorijama, brzini, a sve se bilježi na detaljnoj karti. Svoje aktivnosti moguće je i dijeliti s prijateljima putem društvenih mreža Twittera i Facebooka.

U izborniku je moguće odabrati jednu od slijedećih sportskih aktivnosti: trčanje, biciklizam, pješačenje, planinarenje i više vrsta skijanja.

Svim podacima o aktivnostima moguće je pristupiti i putem web sučelje s osobnog računala gdje se mogu detaljno vidjeti sve pojedenosti  o vašim sportskim aktivnostima.  RunKeeper ima i opciju kontrole audio playera iz same aplikacije kako bi korisnici mogli slušati glazbu dok uživaju u svojim  sportskim aktivnostima.

Dobra stvar u ovoj aplikaciji je i mogućnost da se unaprijed zakažu određeni ciljevi treninga, poput prijeđenog puta, vremenskog trajanja ili potrošenih kalorija.

RunKeeper je besplatna aplikacija dostupna za Android i iPhone uređaje, a postoji i PRO verzija bez oglasa,  koja košta 10ak $.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here