My tracks Karta

My tracks je jedna od mnogih aplikacija za praćenje sportskih aktivnosti na otvorenom putem GPS-a na Android uređajima.  Inače, aplikaciju je razvio sam Google, tako da se oslanja na Googleove karte.

Aplikacija prati pređene udaljenosti, putanju, maksimalnu brzinu, prosječnu brzinu i promjenu nadmorske visine dok trčite, hodate, vozite bicikl ili obavljate bilo koju drugu aktivnost koja se može bilježiti putem GPS-a.

Sučelje

Sučelje aplikacije je minimalističko i mnogo manje atraktivno nego kod primjerice Runkeepera ili Endomonda, no zauzvrat je vrlo funkcionalno. Sve što je potrebno za započeti praćenje neke aktivnosti je dodirnuti crveni gumb na dnu početnog zaslona i My tracks automatski pokreće snimanje aktivnosti.

Sučelje My Tracks

Značajke

Sam napredak se može pratiti na Google karti, dok se na drugom zaslonu nalaze svi bitni podaci o brzini i prijeđenom putu, kao i podaci o potrošenim kalorijama.

Ukoliko je potrebno, korisnik može i pauzirati svoju aktivnost i kasnije je nastaviti snimati. Nakon završetka praćenja podaci se mogu pohraniti na telefon.

Jedna od najvećih prednosti ove aplikacije je to što se svi podaci kao i karta mogu izvesti putem Google dokumenta u Google Disk, te se njima može pristupiti i putem računala, a za to nije potrebno kreirati nikakav dodatan račun već se može koristiti postojeći Google račun. Od ostalih značajki svakako treba izdvojiti podršku za biometrijske senzore poput ANT+ senzora.

My tracks ima još jednu prednost u odnosu na konkurenciju, a to je što zauzima svega 10 ak MB prostora, pa tako svi oni koji su kratki s internom memorijom uređaja mogu koristiti ovu aplikaciju.

Sam pozadinski proces također ne zauzima mnogo radne memorije, pa se My tracks može bez problema koristiti i na pametnim telefonima starije generacije.

Aplikaciju možete besplatno preuzeti iz Google play trgovine na ovom linku.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here