mireo logo

Mireo Dont’t panic je još jedna od GPS navigacija za pametne telefone, a dostupna na Android, iOS i Samsung Bada uređajima.

Aplikaciju su razvili domaći programeri, a radi se o offline navigaciji za koju nije potrebna stalna Internet veza za korištenje. Naravno, kao i kod ostalih aplikacija za ovu namjenu, prethodno je potrebno preuzeti karte s servera, zašto je najbolje koristiti WIFI konekciju, s obzirom da neke karte zauzimaju preko 300 MB, dok karta Hrvatske zauzima oko 30-ak MB (Android verzija).

Mireo DON’T PANIC 4.7.0 za Android

Sučelje aplikacije je minimalističko, nešto manje atraktivno nego primjerice na  CoPilot Live ili NAVIGON Europe aplikacijama i poprilično je jednostavno za korištenje.

Prikaz karata je također jednostavan, no vrlo pregledan. Mireo koristi karte renomirane tvrtke TomTom i koje su među najtočnijim navigacijskim kartama, tako da se s ovom navigacijom nećete izgubiti. Kao i kod ostalih navigacijskih aplikacija, zavisno o dobu (noć i dan) mijenja se i prikaz karata. U opcijama aplikacije moguće je ovo i isključiti.

Nakon odabira odredišta moguće je odabrati najbržu ili najkraću rutu, kao i mogućnost izbjegavanja autocesti, naplate cestarine, neasfaltiranih cesti i trajekta.

Sam prikaz navigacije je solidan, no manje tečan nego kod sličnih aplikacija. Glasovne obavijesti o skretanju i udaljenosti su pravovremene,  a moguće je preuzeti i dodatne glasove s Mireovog servera (npr. glas Pervana).

Mireo DON’T PANIC nije prenatrpan brojnim dodatnim opcijama, tu su standardne opcije poput informacija o prekoračenju brzine, upozorenja o radarima, te informacijama o POI (točkama interesa), koje aplikacija preuzima s Foursquare društvene mreže.

Stabilnost aplikacije baš i nije jača strana, jer nam se aplikacija prilikom testiranja par puta srušila.
Još jedan od velikih nedostataka ove aplikacije je nemogućnost promjene vrste vozila, što je npr. u Copilotu Live vrhunski napravljeno.

Aplikacija se može besplatno preuzeti s Google Play trgovine, a ono što se naplaćuje su, naravno, karte. Cijena karte za Hrvatsku je prihvatljivih 70 ak kn.

6 Komentara

  1. Odabrao sam SAMSUNG GALAXI CORE najviše što ima instaliranu navigaciju. Isprintao sam cijelo uputstvo za upotrebu koje mi ne može pomoći jer je tako napisano da se teško snaći i skoro nemoguće se koristiti s njim.
    uspješno sam postavio aplikaciju IDEM KUĆI traka u ljubičastoj boji i glasovno navođenje rade savršeno, ali mi je zato nemoguće postaviti navigaciju do odredišta što mi je veoma važno. Pokušavam ali mi to nikako ne polazi za rrukom iako se striktno držim uputstva. Stalno mi se pojavljuje trenutno stanje, bez navođenja traka se pojavi u žutoj boji i bez glasovnog navođenja. Dali mi netko može pomoći da mi ukaže gdje griješim te da dobijem traženje i navigaciju do odredišta?

  2. Zalosnoi tuzno karte su totalni promasaj za HR a kao hrvatska firma kupio sam za iphona i je jeftino no totalno nepouzdano jer sam kupio i Igo koji je visestruko bolji funkcionalniji tocniji a i sobzirom da sam kupio cjelu evropu ispadai jeftiniji, a najzalosnije sto na desetke kritika mireo uopce ne odgovara.

  3. Pozdrav! Instalirao sam si navigaciju don t panic na mobitel i skinuo kartu Hrvatske, naime zanima me kako i gdje postaviti da izgovor bude na hrvatskom jeziku a ne na engleskom? Unaprijed zahvalan

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here