HTC One prodaja

Kao i što se očekivalo, danas je HTC i službeno najavio izlazak svog novog vodećeg modela HTC One, na eventima koji su se istovremeno održali u New Yorku i Londonu.

Radi se o uređaju koji bi trebao biti uz bok vodećim Samsung, Sony i iPhone mobilnim telefonima, a trebao bi trebao zamijeniti nekoliko prošlogodišnjih modela.

HTC One Specifikacije

Ovaj pametni telefon ima 4.7 LCD inčni zaslon, rezolucije od 1080p (468ppi). HTC One je opremljen Android 4.1. operativnim sustavom, no prema tvrdnjama proizvođača, ove godine bi trebala doći i nadogradnja na Android  4.2.

Unutar uređaja nalazi se quad-core Snapdragon 600 procesor na 1.7GHz, 2 GB radne memorije, 32 GB ili 64 GB prostora za pohranu podatka, GPS, WiFI, Bluetooth 4.0, NFC,  baterija  od 2300 mAh i 8 MP UltraPixels  kamera koja omogućava veću kvalitetu low-light snimki.

HTC BoomSound je naziv nove audio tehnologije koja je ugrađena u ovaj uređaj, a koja bi prema tvrdnjama proizvođača, trebala nuditi jedno posve novo audio iskustvo prilikom korištenja uređaja. Ovaj audio sustav sadrži dva prednja zvučnika, kao i dva mikrofona.

htc-one-silver

 

HTC One bi na svjetska tržišta trebao doći krajem ožujka, a već je 185 mobilnih operatera najavilo ovaj model u svojoj ponudi, a uređaj bi trebao dolaziti u sivoj i crnoj varijanti.

3 Komentara

  1. Dobar je, samo me zanima izdržljivost baterije. Dali mu je kao u ONE X štedni procesor 4+1jezgra. Također zanima me dali mu ovaj OS ima opciju za štednju baterije. Budući da mu je zaslon kao u ONE X a baterija 2300mp. trebao bih trajati uz normalni režim rada barem 5 dana.

    • Prema navodima iz Qualcomma, Snapdragon 600 procesor bi trebao trošiti do 50 % manje energije, dok za sam Android 4.2. OS neki korisnici tvrde da i nema većih poboljšanja što se tiče trajanja baterije u odnosu na Android 4.1. HTC ne daje informacije o trajanju baterije (talk i stand-by time) za svoje nove modele.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here