Apple je danas na svojoj konferenciji u San Franciscu predstavio iPhone 5. Kako se i pretpostavljalo dosadašnje slike i neke specifikacije su se pokazale točnima.

iPhone 5 specifikacije

iPhone 5 će imati 4“  IPS Retina zaslon rezolucije 1136×640 px, što iznosi 326ppi, 100Mb LTE konekciju, dual-band Wifi konekciju. Za razliku od iPhone-a 4, novi model je nešto tanji – 7.6 mm i teži 112 g.

Za pohranu podataka korisnici će imati na raspolaganju 3 verzije iPhone-a 5 i to od 16,32 i 64GB, no ovaj model neće podržavati MicroSDXC kartice.

Za fotografiranje i videozapise uređaj će koristi 8 MP kameru s LED flash osvjetljenjem naziva iSight koja ima nove značajke poput panoramskog slikanja i dinamičkog „low-light“ moda. Stražnja kamera će moći snimati videozapise rezolucije do 1080p. iPhone 5 će također imati i prednju kameru od 1.2 MP s mogućnošću snimanja videozapisa.

Apple predstavio iPhone 5 1

Procesor je baziran na A6 chipsetu,a brzina procesora još nije specificirana, no iz Apple-a tvrde da će novi procesor biti 2x brži nego na prethodnom modelu.

iPhone 5 dolazi s najnovijim iOS 6 operativnim sustavom, koji će biti dostupan i za ostale iPhone i iPad uređaje od 19.9. ove godine.

Uređaj će na tržištu biti dostupan od 28.9. u SAD-u, Kanadi, Velikoj Britaniji, Hong Kongu, Francuskoj, Njemačkoj, Australiji, Japanu i Singapuru, a do kraja godine uređaj bi trebao biti dostupan u još 100-njak država.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here