Sony Xperia Z

Sony je danas predstavio Xperia Z, trenutno svoj najmoćniji pametni telefon i naravno najjači uređaj u svojoj Xperia seriji.

Sony Xperia Z – Specifikacije

Ovaj uređaj je upravo predstavljen na CES 2013 sajmu, a kako je već najavljeno, radi se o uređaju dijagonale zaslona 5“ rezolucije 1080P. Sony  Xperia Z ima 1.5GHz quad-core Snapdragon procesor, 2GB radne memorije, mogućnost LTE povezivanja, najnoviju 13MP kameru s Exmor RS senzorom i utorom za SD kartice. Uređaj će pokretati Android 4.1 OS, dok bi ubrzo nakon dolaska na tržište trebala izaći  i nadogradnja na Android 4.2.

Također ugrađena je nova stamina baterija koja, prema tvrdnjama proizvođača, omogućuje 4x duže vrijeme trajanja dok je uređaj u stand by modu.

Zanimljiva činjenica vezana za Xperiju Z je to da je uređaj vodonepropusan do dubine od 1 m,baš kao i neki prethodni modeli. Ovaj uređaj je i s prednje i stražnje strane obložen staklom, slično kao Nexus 4. Svi konektori su zaštićeni plastičnim čepovima radi zaštite od vode. Sony je odlučio i u ovaj uređaj ugraditi  NFC tehnologiju.

Nova 13MP kamera na stražnjoj strani Xperije Z nije samo zanimljiva zbog novog senzora već ima i  mogućnost snimanja  HDR snimaka.

Jedno od razočaranja je što datum dolaska ovog pametnog telefona ipak nije službeno najavljen, no prema nekim informacijama, uređaj bi se trebao naći na tržištu u ožujku ili travnju.

Sony Xperia ZL

Osim Xperia Z, predstavljena je i Xperia ZL koja će biti dostupna na nekim tržištima. Ovaj uređaj, za razliku od modela Z, nema staklenu oblogu s stražnje strane i nije vodonepropusan, a ima i manje dimenzije.

Fotogalerija

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here