Tajvanski proizvođač mobilnih telefona HTC predstavio je svoj najnoviji model Butterfly (Droid DNA na USA tržištu).

Ovaj put radi se o mobilnom uređaju dijagonale zaslona 5“ rezolucije 1920×1080 px. Osim vrhunskog Super LCD 3 zaslona i ostale karakteristike su zaista impresivne: četverojezgreni  Snapdragon procesor, 2 GB rama, kamera od 8 MP, 4G LTE konekcija.

Ovaj uređaj, za pohranu podataka ima 16 GB memorije od kojih korisnik ima na raspolaganju 11 GB,  a ostatak je za operativni sustav i aplikacije. Glavni nedostatak ovog uređaja je što ne podržava SD  kartice, tako da je unutarnju memoriju nemoguće nadograditi.

Dizajn

HTC ovaj put nije „posudio“ dizajn od ranijih modela, već su odlučili napraviti mobilni uređaj koji će se razlikovati od svojih prethodnika. Prvo što se zamjećuje je debljina uređaja, odnosno tankoća od svega 9.7 mm, što ga čini tanjim od Samsung Galaxy S3.

Poviše ekrana se nalazi 2 MP prednja kamera, koja može snimati i videozapise (1080P HD) kao i notifikacijsko LED svijetlo. Ispod ekrana su tri kapacitivna dugmeta koja služe za pristup klasičnim Android funkcijama. Sa strane se nalaze kontrola glasnoće, utor za slušalice i microSIM utor. Na dnu se nalazi USB utor prekriven s gumenim poklopcem.

Stražnji poklopac je napravljen od gumirane plastike, kako mobitel ne bi klizao iz ruke. Na stražnjoj  strani  se nalaze 8MP kamera i LED bljeskalica.

Software

HTC J Butterfly   dolazi s Androidom 4.1 Jelly Bean, u koji je integrirano popularno HTC Sense 4 + sučelje, koje poprilično mijenja izgled originalnog Google-ovog sučelja.  Na dnu zaslona se nalazi polukrug za pokretanje aplikacija, a poviše njega 4 ikone – Telefon, Mail, Poruke i Kamera.

Kao i kod većine Android 4.0 i novijih sučelja,  i na ovom korisnik ima na raspolaganju pet zaslona za raspored prečaca i widgeta.

Android 4.1 u HTC Butterfly uvodi brojna unaprjeđenja no najvažnije je brzina. Uređaj je vrlo brz i pokretanje aplikacija se vrši u trenutku.

S ovim uređajem HTC će sigurno pokušati oteti dio tržišnog kolača koji zasada drže Galaxy S3, Galaxy Note 2 i Motorola Droid Razr HD.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here