Skener otiska prsta na Nokia 9 telefonu

Nakon modela Nokia 6, uskoro bi svijetlo dana trebao ugledati još jedan Nokia pametni telefon baziran na Andoridu pod nazivom Nokia 9.

I dok Nokia 6 spada u gornji srednji rang, Nokia 9 bi po svojim tehničkim specifikacijama trebala biti nova perjanica i veliki konkurent prvenstveno LG G6, Huawei P10 i HTC U 11 telefonima.

Na CPU-Z su objavljene tehničke specifikacije Nokie 9, gdje se vidi da telefon dolazi s 5.2“ ekranom u  WQHD rezoluciji (2560x1440px). Ispod zaslona će se nalaziti skener otiska prsta.

Tehničke specifikacije Nokia 9

Prema prvim informacijama radi se o prototipu koji dolazi s 4GB radne memorije i 64 GB prostora za pohranu.  Unutra će se nalaziti novi Snapdragon 835 SoC kojeg imamo i u jednoj od varijanti Galaxy S8 / S8+, a verzija operativnog sustava je Android 7.1.1 Nougat.

Procurile su i neke fotografije telefona na kojima se vidi dvije stražnje kamere, a izgleda da se Nokia Nokia ugledala na Huawei, pa jedna od tih kamera je snima kolor fotografije, dok je druga zadužena za crno bijele.  Obje stražnje kamere imaju 13 MP senzor s dvije bljeskalice.

Dvije kamere

U ovom trenutku se ne zna cijena Nokia 9 kao i točan datum predstavljanja uređaja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here