Nokia 2.2 dizajn

HMD Global je predstavio novi Android One pametni telefon Nokia 2.2. Samim time što dolazi s ovom lite verzijom operativnog sustava budućim vlasnicima je zagarantirana i nadogradnja na Android Q kada izađe kasnije ove godine.

Nokia 2.2 će biti među najjeftinijim mobitelima koji će dobiti ovu nadogradnju, a očekivana cijena na EU tržištu je 99 €, kolika je i bila prethodnom modelu.

Unatoč manjoj cijeni ovaj telefon ima nekoliko aduta. Dolazi s solidnim 5.71“ zaslonom rezolucije 720 x 1520 px. Ispod šasije krije se Mediatek MT6761 čip s Quad-core 2.0 GHz Cortex-A53 procesorom i PowerVR GE8320 grafikom.

U ponudi će biti dvije inačice po pitanju memorije jedna s 2 GB radne i 16 GB interne, i druga nešto jača 3 GB radne i 32 GB interne memorije. Dodajmo da uređaj podržava i microSD kartice do 400 GB kapaciteta.

Nokia 2.2 je opremljena s 13 MP stražnjom kamerom koja bi i u tamnim uvjetima trebala davati zadovoljavajuće rezultate. Na vrhu zaslona nalazi se poveći zub s oknom prednje kamere koja ima 5MP senzor.

Kako je Nokia 2.2 napravljena od plastike, korisnici će moći mijenjati stražnji poklopac. U ponudi će biti poklopci u zelenoj (Forest Green), plavoj (Ice Blue) i boji pijeska (Pink Sand) boji.

U startu ovaj telefon dolazi s Androidom 9 Pie, no zajamčene su dvogodišnje nadogradnje operativnog sustava, kao i tri godine mjesečnih sigurnosnih zakrpi.

IzvorNokia
Saša Urličić
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here