Nokia 6 pametni telefon

Finska tvrtka HMD Global koja ima pravo koristiti Nokia brand je najavila novi pametni telefon baziran na Android Nougat operativnom sustavu.

Nokia 6 je nešto između Androida višeg i srednjeg ranga i dolazi s Qualcomm Snapdragon 430 čipom, octa-core procesorom i 4 GB RAM-a. Telefon dolazi s 5.5“ hibridnim in-cell zaslonom rezolucije 1920 X 1080 px presvučenim 2.5D Corning Gorilla Glass zaštitnim slojem.

Aluminijsko kućište je napravljeno od jednog komada, a kako bi kvaliteta izrade bila na još boljoj razni svako kućište prolazi kroz dva procesa anodizacije. Svaki telefon se polira čak pet puta i potrebno je 10 radnih sati za njegovu izradu što jamči kako vizualno tako i strukturalnu kvalitetu.

Nokia 6 ima kameru s 16 MP senzorom i  Phase-detection automatskim fokusom, dok na prednjoj strani ima 8MP selfie kameru. Otvor blende na kamerama je f/2.0.

Ostale značajke uključuju senzor otiska prsta, 64 GB interne memorije,  proširivu memoriju putem SD kartica, dual-SIM podršku, WiFi, Bluetooth, GPS i micro USB konekciju, kao i podršku za 4G LTE mreže.

Nokia 6 u prodaji samo u Kini

Nažalost, Nokia 6 kreće u prodaju isključivo u dalekoj Kini po cijeni od oko 250 US $ i kako sada stvari stoje teško da će biti dostupna u ostalim svjetskim regijama.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here