Nokia 6.1 Plus i Nokia 5.1 Plus dizajn

U dalekoj Indiji danas je HMD Global predstavio dva nova pametna telefona – Nokia 6.1 Plus i Nokia 5.1 Plus. Glavna značajka ovih telefona je atraktivan dizajn bez obruba oko zaslona, a telefoni  dolaze s naprednim AI značajkama koje bi trebale poboljšati kvalitetu fotografija.

Nokia 6.1 Plus

Nokia 6.1 Plus dolazi s 5.8“ FHD+ zaslonom s 19:9 omjerom stranica. Telefon je baziran na  Snapdragon 636 čipu kojeg imamo i na Xiaomi Mi Max 3. Za fluidan rad Nokia 6.1 Plus opremljena je s 4 GB radne memorije, dok za pohranu podatka dostupno je 64 GB interne memorije.

Otraga se nalazi dvostruki senzor 16MP/5MP stražnje kamere, od kojih primarna leća služi za RGB spektar boja dok sekundarni monokromatski senzor služi za i bokeh zamućenje na fotografijama. Sprijeda se nalazi 16 MP selfie kamera. Nokia 6.1 Plus dolazi s USB tip C utorom, skenerom otiska prsta i 3.5mm audio utorom.

Nokia 5.1 Plus

Nokia 5.1 Plus također ima 5.8 inčni zaslon no rezolucija je „samo“ HD+. I po ugrađenom hardveru ovaj telefon je nešto slabiji pa tako ovdje imamo 3 GB radne memorije i duplo manje (32 GB) prostora za pohranu.

Nokia 5.1 Plus također ima dvije stražnje kamere – 13 MP + 5 MP kao i 8 MP prednju kameru. Kod ovog modela se HMD Global odučio za MediaTek Helio P60 čip s osmojezgrenim procesorom.

Android One

Oba telefona će dolaziti s Android One čistokrvnim Androidom kojeg isporučuje Google, a tvrtka garantira buduće nadogradnje operativnog sustava pune dvije godine, kao i tri godine mjesečnih sigurnosnih zakrpi.

Cijena

Osim redovitih nadogradnji operativnog sustava, jedan od većih aduta ovih dviju Nokia je cijena koja iznosi 249 € za Nokia 6.1 Plus i 199 € za Nokia 5.1 Plus model. Napominjemo da je ova cijena bez poreza tako da će konačna cijena na nekim tržištima biti nešto veća.

Saša Urličić
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here