Nokia 6.1 Plus i Nokia 5.1 Plus dizajn

U dalekoj Indiji danas je HMD Global predstavio dva nova pametna telefona – Nokia 6.1 Plus i Nokia 5.1 Plus. Glavna značajka ovih telefona je atraktivan dizajn bez obruba oko zaslona, a telefoni  dolaze s naprednim AI značajkama koje bi trebale poboljšati kvalitetu fotografija.

Nokia 6.1 Plus

Nokia 6.1 Plus dolazi s 5.8“ FHD+ zaslonom s 19:9 omjerom stranica. Telefon je baziran na  Snapdragon 636 čipu kojeg imamo i na Xiaomi Mi Max 3. Za fluidan rad Nokia 6.1 Plus opremljena je s 4 GB radne memorije, dok za pohranu podatka dostupno je 64 GB interne memorije.

Otraga se nalazi dvostruki senzor 16MP/5MP stražnje kamere, od kojih primarna leća služi za RGB spektar boja dok sekundarni monokromatski senzor služi za i bokeh zamućenje na fotografijama. Sprijeda se nalazi 16 MP selfie kamera. Nokia 6.1 Plus dolazi s USB tip C utorom, skenerom otiska prsta i 3.5mm audio utorom.

Nokia 5.1 Plus

Nokia 5.1 Plus također ima 5.8 inčni zaslon no rezolucija je „samo“ HD+. I po ugrađenom hardveru ovaj telefon je nešto slabiji pa tako ovdje imamo 3 GB radne memorije i duplo manje (32 GB) prostora za pohranu.

Nokia 5.1 Plus također ima dvije stražnje kamere – 13 MP + 5 MP kao i 8 MP prednju kameru. Kod ovog modela se HMD Global odučio za MediaTek Helio P60 čip s osmojezgrenim procesorom.

Android One

Oba telefona će dolaziti s Android One čistokrvnim Androidom kojeg isporučuje Google, a tvrtka garantira buduće nadogradnje operativnog sustava pune dvije godine, kao i tri godine mjesečnih sigurnosnih zakrpi.

Cijena

Osim redovitih nadogradnji operativnog sustava, jedan od većih aduta ovih dviju Nokia je cijena koja iznosi 249 € za Nokia 6.1 Plus i 199 € za Nokia 5.1 Plus model. Napominjemo da je ova cijena bez poreza tako da će konačna cijena na nekim tržištima biti nešto veća.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here