U ovom trenutku najočekivaniji pametni telefon je HTC U 11, nasljednik prošlogodišnje perjanice HTC 10 koji će biti predstavljen 16. svibnja.

U 11 najava - sqeeeze for brilliance

Iako HTC malo kasni ove godine s predstavljanjem svog flagshipa s obzirom da su Huawei, LG i Samsung to odavno odradili, jedan od mogućih razloga kašnjenja je razvoj nove tehnologije okvira koji će biti osjetljiv na dodir, odnosno stiskanje. Stiskanjem, dodirivanjem i swype gestama na okviru  telefona će se moći koristiti neke od opcija ili pokretati aplikacije.

Drugi razlog mogućeg kašnjenja je što je Samsung otkupio velike količine Snapdragon 835 čipova za svoje Galaxy S8 i S8+ telefone, a kako bi i  U 11 trebao koristiti isti čip HTC je morao čekati svoj red.

Pretpostavlja se da će ovaj model imati 5.5“ ekran u QHD rezoluciji ispod kojeg će biti smješten skener otiska prsta. Gore navedeni čip bi trebao raditi u kombinaciji s 4 GB RAM-a, no na neka tržišta bi trebala izaći i verzija s 6 GB radne memorije.

Osnovni model bi trebao imati 64 GB prostora za pohranu, dok ovaj s više RAM-a bi trebao imati i 128 GB interne memorije.

S leđa trebala bi nas gledati 12 MP kamera s IMX362 senzorom i podrškom za HDR+ tehnologiju koja u stvarnom vremenu prije nego što je fotografije uopće snimljena može procesirati informacije.

Na prednjoj strani HTC U 11 će imati 16 MP kameru s Sony IMX351 senzorom. Nažalost mnogih, HTC izgleda da ni na ovom modelu neće ubaciti 3.5mm audio utor, kao što je slučaj i kod U Ultra modela.

Što se tiče softvera telefon će doći s Android 7.1 Nougat i HTC Sense 9 sučeljem koji sadrži nekoliko  značajki poput Sense Companion digitalnog asistenta koji informacije prikazuje u obliku kartica – nešto vrlo slično Bixby asistentu na Galaxy S8, odnosno Google Asistentu.

Prema dostupnim fotografijama HTC U 11 će imati nešto mesa oko zaslona i neće biti toliko vizualno atraktivan kao Galaxy S8 i LG G6, no biti će napravljan u kombinaciji stakla i metala kao i  U Ultra.

HTC U 11 prva fotografija telefona

Očekivana cijena je između 700 i 750 €, a dolaziti će u bijeloj, crnoj, crvenoj, plavoj i srebrnoj varijanti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here