Danas je u sklopu MWC 2017 u Barceloni službeno predstavljen prvi ovogodišnji LG-ev flagship telefon LG G6.

LG G6 – 5.7″ FullVision zaslon omjera stranica 18:9

O telefonu smo već znali gotovo sve – kako će izgledati, koji će zaslon imati i da će biti otporan na vodu i prašinu. Unatoč većem zaslonu od 5.7“ dimenzije nisu puno veće s obzirom da zaslon prekriva gotovo cijelu prednju plohu telefona. Zaslon ima omjer stranica 2:1 odnosno 18:9 kako to LG tvrdi u svojim press materijalima. Ovo omogućava mnogo lakše korištenje telefona jednom rukom unatoč relativno velikom zaslonu.

LG G6 prednja strana uređaja

Novina je Dolby Vision i  HDR 10 tehnologija koja bi trebala davati širi raspon boja i svjetline što bi posebno trebalo doći do izražaja kod igranja i gledanja videa na ovom velikom zaslonu. FullVision zaslon, kako ga LG naziva, ima QHD rezoluciju 2880 x 1440 px što je sada već standard za telefone ove klase.

Već je poznato da je LG odustao od razvoja modula, tako da LG G6 nema modularan dizajn kao što je slučaj s LG G5, a napravljen je u kombinaciji stakla i aluminija. Za razliku od svog prethodnika nestala i grba s otvorom kamere na stražnjem dijelu pa uređaj izgleda mnogo atraktivnije.

LG G6 infografika

S obzirom na vodootpornost ove godine se moralo odustati od izmjenjive baterije, što bi moglo razočarati neke od fanova LG-ja.

LG ne odustaje od dual kamera

Kamere su slične kao i na LG G5, dakle na stražnjem dijelu imamo dvije kamere. Standardna kamera opremljena je 13 MP senzorom i ima f1.8 otvor blende, a pokraj nje se nalazi  125 stupnjska širokokutna kamera koja također ima 13 MP senzor ali f.24 otvor blende. Na prednjem dijelu LG G6 ima 5 MP kameru koja može hvatati kut od 100 stupnjeva pa vam neće trebati selfie štap.

Snapdragon 821 i 4GB LPDDR4 RAM-a

Unutra G6 nema novog Snapdragona 835 već prošlogodišnjeg Snapdragona 821 jer je Samsung „rezervirao“ zalihu 835-ke za svoj Galaxy S8. Nema sumnje da većini će i Snapdragon 821 biti dovoljan, a taj čip koristi i Google Pixel jedan od najbržih telefona današnjice.

S spomenutim čipom dolazi 4GB  LPDDR4 RAM-a, Quad-core procesor na 2.35/ 1.6 Ghz, Adreno 530 grafika i 32 ili 64 GB interne memorije.

Naravno tu je i novi Android 7.0 Nougat, a LG G6 dolazi u tri izvedbe – crnoj, sivoj i bijeloj. Cijea trenutno nije poznata no i ta informacija će vjerojatno biti dostupna u idućih nekoliko dana.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here