LG V30 render

LG V30 će biti predstavljen 31. kolovoza u sklopu IFA sajma u Berlinu, i kako trenutno stvari stoje biti će predstavljena dva modela.

Osim osnovnog modela V30, biti će predstavljena i „Plus“ inačica s nešto više prostora za pohranu. Jedini je problem što „Plus“ inačica, neće biti dostupna u Europi, već isključivo u Južnoj Koreji, kao što je slučaj i s LG G6 Plus.

No zato bi obično V30 trebao doći i na naše tržište, za razliku od lanjskog modela. Već znamo da phablet dolazi s velikim 6“ OLED FullVision ekranom rezolucije 2880 x 1440 px i dizajn će biti sličan aktualnoj perjanici G6.

Glass Crystal Clear Lens i f/1.6 otvor blende

Dakle, otraga ćemo imati dvostruku kameru s f/1.6 otvorom blende. LG se već pohvalio da će V30 koristiti tzv. Glass Crystal Clear Lens tehnologiju koja bi trebala fotografije na mobitelu podići na posve novu razinu. Kako će to sve skupa izgledati u praksi preostaje nam tek za vidjeti, no barem po papiru V30 bi trebao biti jedan on najboljih pametnih telefona za mobilno fotografiranje.

Tvrtka je otkrila i neke inovacije vezane za softver. Stiže nam „Floating Bar“ umjesto sekundarnog zaslona na kojem će se prikazivati obavijesti. Ovaj plutajući izbornik bi trebao biti nekakav pandan Edge izborniku na Galaxy S8 / S8+.

floating bar s obavijestima

Always-On značajka bi trebala također biti poboljšana uz dodatak „Quick Tools“ prečaca, a i cijelo sučelje bi trebalo biti ponešto redizajnirano. Inače, radi se o LG UX 6.0+ sučelju. LG još nije potvrdio, no šuška se da bi V30 trebao biti prvi telefon s Androidom O.

Sučelje

Danas su objavljeni i službeni renderi telefona, na kojima se vidi da više nemamo sekundarnog ekrana. Također je vidljivo da skener otiska će se koristiti i kao tipka „Power“ jer na bočnim stranicama nema tipki osim onih za kontrolu glasnoće.

LG V30 cijena oko 700 US $

Iako nije potvrđeno, za razliku od konkurenta Samsung Galaxy Notea 8 koji za kojeg se pretpostavlja da će imati cijenu veću od 1000 US,  LG V30 bi trebao biti znatno jeftini i trebao bi koštati oko 700 US $.

Osnivač i glavni urednik bloga Vidi više. Zaljubljenik u tehnologiju posebno u gadgete s ekranima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here