LG V30 render

LG je službeno potvrdio kako će njihova nova perjanica V30 imati OLED zaslon. To je prvi LG-jev telefon s plastičnim OLED zaslonom nakon G Flex 2.

U službenom priopćenju stoji kako je OLED idealan za VR aplikacije, pa se pretpostavlja da će LG V30 biti kompatibilan s Google DayDream platformom.

Kupci žele manje uređaje s velikim zaslonima, a kako bi uspjeli u ovome tvrtke rade uređaje s vrlo malim obrubom oko ekrana. LG svoj takav zaslon naziva FullVision i upoznali smo ga na G6 modelu, a uskoro bi trebali doći i Q6 modeli s tim formatom zaslona. I LG V30 će pratiti tu filozofiju, no dijagonala ekrana će biti nešto veća – 6“ u QHD+ rezoluciji od 1440 x 2880 točaka.

Iako će dijagonala ekrana biti vrlo velika, LG tvrdi da će V30 biti manji od V20 zahvaljujući upravo FullVisionu. Ovo je izvedeno jer su gornji i donji obrub ekrana smanjeni za 20 % odnosno 50 %. Logotip je preselio na stražnji dio, a novi zaslon će podržavati HDR10 tehnologiju i biti će zaštićen Gorilla Glass 5 zaštitom.

LG V30 donji dio zaslona

Odustalo se od dodatnog zaslona?

Većina izvora tvrdi da V30 neće imati dodatni ekran za obavijesti kao prethodnici V10 i V20, iako je bilo govora da će dolaziti s slide-out dodatnim ekranom, no izgleda da se od toga odustalo. Rješenje će biti softversko, nekakva verzija Always On.

Dodajmo još da bi LG V30 trebao biti prvi telefon s f/1.6 otvorom blende, a koristit će se „Crystal Clear Glass Lens“ tehnologija koja bi trebala povećati propusnost. Nema sumnje da će fotoaparat biti jedan od glavnih aduta ovog telefona. Službeno predstavljanje će se održati zadnji dan ovog mjeseca.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here