LG V20

Prije nekoliko trenutaka LG Electronics je predstavio LG V20, nasljednik prošlogodišnjeg modela V10. Glavna odlika modela iz 2015. je bila super izdržljivost jer se radi o jednom od najčvršćih telefona današnjice.

Pod dizajnu bi se reklo da je LG V20 je ipak nešto sličniji G5 nego V10. Iako nije modularan kao i G5 metalni obrub koji je krasio prošlogodišnji model više nije prisutan već se LG odlučio dno i vrh uređaja napraviti od polikarbonatnkog silikona koji bi trebao apsorbirati eventualne udarce.

Dodatni zaslon za obavijesti kojeg smo upoznali na V10 je i dalje tu, a zanimljivo je da sada na njega možete dodati i neki vlastiti tekst koji će se prikazivati u uglu tog zaslona.

Glavni zaslon ima relativno veliku dijagonalu od 5.7 inča u sada već standardnoj QHD 1440 x 2560 px rezoluciji što daje 513 PPI.

U unutrašnjosti V20 ima Qualcomm Snapdragon 820 procesor, 4GB RAM-a i 64 GB ROM memorije, odnosnu istu konfiguraciju kao i LG G5 i HTC 10.  LG-ju se neće dogoditi problem s baterijom kao s novim Noteom 7 da moraju opozvati sve uređaje kako bi ih zamijenili s obzirom da V20 dolazi s izmjenjivom baterijom.

32-bitni quad DAC

Svi audiofili bi trebali biti oduševljeni ovim telefonom jer dolazi s 32-bitnim quad DAC čipom kojeg je razvio u suradnji s tvrtkom ESS Technology. Ovaj čip bi trebao omogućiti znatno bolju kvalitetu zvuka ako se upari s kompatibilnim slušalicama. Ekipa iz LG-ja je navela da mikrofon bi trebao zabilježiti i najglasnije zvukove bez distorzije.

Dvije stražnje kamere

Setup kamera nam je poznat s LG G5, dakle i V20 dolazi s dvjema stražnjim kamerama, od kojih jedna ima 16MP senzor i f/1.8 otvor blende a potpomognuta je optičkom stabilizacijom dok druga širokokutna ima 8MP senzor i  f/2.8 otvor blende.

Širokokutna kamera s 5MP senzorom je smještena i na prednjoj strani uređaja, a s ovom kamerom vam neće trebati selfie štap.  Kao i većina flagship telefona V20 dolazi s skenerom otiska prsta (smještenim ispod stražnje kamere). Zahvaljujući Steady Record 2.0 tehnologiji videa snimljena ovim telefonom bi trebala biti oštra kada se krećete.

Prvi telefon s Androidom 7.0 Nougat

Iako je Android Nougat je izašao za neke od postojećih Nexusa, LG V20 će biti prvi telefon koji će dolaziti s predinstaliranom najnovijom verzijom Androida u kombinaciji s LG Optimus UX 5.0 sučeljem.

Prvi dojam je da je V20 ono što je G5 trebao biti, ispravljeni su nedostatci s modularnim dizajnom jer, sudeći prema broju prodanih primjeraka, modularni dizajn se pokazao kao totalni promašaj.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here