Samsung Galaxy Note 8 render

Krajem ovog ljeta biti će predstavljen Galaxy Note 8 i prema svemu sudeći biti će do sada najskuplji Galaxy pametni telefon jer će koštati 999 €, što je za 100 € više od Galaxy S8+ i za 200 € više od S8.

Evan Blas je na VentureBeatu objavio tu informaciju, a otkrio je i nekoliko detalja o samom uređaju. Pretpostavlja se da će i Note 8 imati Infinitiy zaslon kao što imaju Galaxy S8 telefoni, omjera stranica 18.5:9. Zaslon će imati AMOLED panel i dijagonalu od 6.3“, dakle mrvicu veću od sadašnjeg S8+.

Galaxy Note 8 će biti baziran na isprobanom Exynos 8895 čipu odnosno Qualcomm Snapdragon 835 čipu, ovisno o tržištu. Kod nas će se prodavati verzija s Exynosom. Za razliku od S8 i S8+, Note 8 će imati 2GB radne memorije više, odnosno 6GB ukupno.

Galaxy Note 8 će imati dvije kamere na leđima

Samsung se na ovom modelu izgleda odlučio za dual kamera setup, a kamere će imati 12 MP senzore. Baterija će biti nešto manjeg kapaciteta nego kod Notea7 – 3300mAh, što je možda znak da se tvrtka boji da se ne ponovi incident s lanjskim Note 7.

Skener otiska prsta u ekranu?

Trenutno nema previše informacija o tome hoće li Samsung uspjeti integrirati čitač otiska prsta u sam ekran. Bilo je najava da bi Note 8 trebao biti prvi smartfon s tom značajkom, no prvi testovi su pokazali da dio ekrana na kojem se nalazi čitač otiska prsta je vidljivo svjetliji od ostatka.Poboljšanja bi trebao doživjeti i S Pen koji bi sada trebao dobiti mogućnost prevođenja cijelih rečenica, a ne samo pojedinih riječi.

Hoće li tvrtka uspjeti popraviti taj problem do službenog predstavljanja, trenutno nije poznato. Zanimljivo je da je i S8 trebao imati čitač otiska prsta integriran u zaslon, no tada ta tehnologija nije radila kako treba, pa su brže bolje taj čitač smjestili na najgore moguće mjesto – pokraj kamere.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here