Jučer je LG Electronics predstavio svoju novu perjanicu LG G7 ThinQ. O ovom telefonu smo već pisali, no nakon službenog predstavljanja je o njemu poznato nešto više detalja.

Poput prethodnika, LG G7 ThinQ je zadržao Full Vision zaslon, no omjer je stranica je malo promijenjen i sada je 19,5:9. Za razliku od V30 koji dolazi s P-OLED ekranom, G7 dolazi s  6.1“ QHD+  LCD ekranom s maksimalnom svjetlinom od 1000 nita što je tvrtka nazvala jednostavno – Super Bright Display. Ove godine u modi je zub poviše zaslona, pa i LG G7 prati taj trend.

I dok je Samsung na Galaxy S9 i S9+ se odučio za stereo zvučnike, LG ostaje vjeran jednom jedinom zvučniku no zato zvučnik vrlo glasan (100 db).  Ovaj zvučnik koristi unutrašnjost kućišta uređaja kao rezonantnu komoru za kvalitetniju reprodukciju bas tonova.

Zadržan je 3.5mm audio utor kao i Hi-Fi Quad DAC konverterom koji bi trebao omogućiti vrhunsku kvalitetu zvuka ukoliko koristite kvalitetne slušalice.

Umjetna inteligencija

Prilikom fotografiranja od velike pomoći bi trebala biti umjetna inteligencija koju imamo na Huawei P20 i Mate 10 seriji koja prepoznaje o kakvoj se sceni i objektu radi i automatski optimizira snimku.

LG G7 ThinQ sve boje

Tu su dvije stražnje 16 MP kamere – jedna s standardnim kutom snimanja od  71° i velikom otvorom blende f/1.6, a druga wide-angle  može snimati pod kutom od 107° i ima otvor blende od f/1.6. Dodajmo da se poviše zaslona u zubu nalazi i 8 MP širokokutna kamera.

Uz pomoć pixel binning tehnologije telefon može snimati kvalitetne fotografije u uvjetima slabijeg osvjetljenja. Inače, ova tehnologija spajanja dvaju susjednih piksela nije ništa novo i bila je prisutna još prije 5 godina na HTC One M7 samo je HTC za tu tehnologiju koristio naziv UltraPixel.

Zasebno dugme za Google Assistanta

Kao Samsung koji na svojim telefonima iz premium segmenta ima posebno dugme za pozivanje Bixby asistenta i G7 ima takvo dugme no ono služi za pozivanje Google Assistanta. Hoće li LG dopustiti da se dugme reprogramira za neku drugu namjenu, odnosno aplikaciju ostaje nam za vidjeti.

LG G7 ThinQ hardver – Qualcomm Snapdragon 845 4GB/6GB RAM-a i 64GB/128 GB interne memorije

Po tehničkim specifikacijama odnosno hardveru ThinQ ne zaostaje za svojom konkurencijom. U njegovoj unutrašnjosti se nalazi Qualcomm Snapdragon 845 chipset. Po pogledu memorije LG G7 će biti dostupan u dvije inačice – standardnoj s 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije i LG G7+ s 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije.

Ostatak hardvera uključuje bateriju kapaciteta  3000 mAh, skener otiska prsta na stražnjoj plohi, microSD utor, podršku za bežično punjenje, USB tip C utor, Wi-Fi 802.11 i Bluetooth 5.0.

Operativni sustav je Android 8.0, a budući kupci će moći odabrati između sive (New Platinum Gray), crne (New Aurora Black), plave (New Moroccan Blue) i ružaste varijante telefona (Raspberry Rose).

Kada će G7 ThinQ doći na naše tržište trenutno nije poznato no nadamo se da neće biti potrebno čekati pola godine kao što je bio slučaj s LG V30.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here