Huawei

Huawei je jedan od pet najvećih proizvođača pametnih telefona u svijetu, a po mnogim pokazateljima nalaze se na trećem mjestu odmah nakon Applea i Samsunga.

Richard Yu, izvršni direktor Huaweija  je u svom intervjuu za Bloomberg izjavio kako tvrtka napušta donju klasu pametnih telefona jer je marža u tom segmentu vrlo niska, a dodao je kako u narednom razdoblju Huawei će se bazirati na Europu, Kinu i Japan jer na tim tržištima gospodarstvo je zdravo.

Osvrnuo se i na nadolazeći Mate 10 za kojeg je rekao da će imati dulji vijek trajanja baterije, zaslon od ruba do ruba uređaja, brže punjenje, bolje mogućnosti fotografiranja i mnoge druge značajke koje bi trebale pomoći u borbi prvenstveno s Apple iPhoneom 8.

Mate 10 bi trebao izaći na svjetska tržišta upravo kad i iPhone, a trebao bi imati novi Kirin 970 čip baziran na 10nm arhitekturi i 6“ zaslon.

Osim Mate i P premium linije, Huawei ima i svoj Honor brand s mobitelima srednje klase kojima je u pravilu nude izvrstan omjer uloženog i dobivenog. Najnoviji model u toj seriji je Honor 9 koji je u prvih 28 dana od početka prodaje prodan je u više od milijun primjeraka.

Saša Urličić
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here