Prototip iPhone 8

Nakon raznih rendera po prvi puta možemo vidjeti kako će izgledati iPhone 8, zahvaljujući YouTube kanalu EverythingApplePro.

Prototipovi telefona se inače šalju proizvođačima dodatne opreme poput futrola i maski kako bi mogli na vrijeme opskrbiti tržište potrebnom opremom. Upravo jednog od takvih dummy iPhonea 8 možete vidjeti na ovom videu.

Već duže vrijeme znamo da je Apple odustao od fizičke „Home“ tipke koja će biti zamijenjena virtualnom baš kao što je i Samsung napravio s Galaxy S8. U odnosu na lanjski model iPhone 8 je nešto duži i nešto širi, no zato će dijagonala zaslona biti dosta veća jer gotovo cijelu prednjicu pokriva zaslon.

iPhone 8 s dvije kamere na leđima

Otraga se nalazi grba s dvije kamere koje su smještena jedna ispod druge, a ne jedna do druge kao što je bio slučaj na iPhoneu 7 Plus. Kućište bi i s stražnje strane trebao imati stakleni pokrov po uzoru na premium Androide.

Zanimljivo je da se na uređaju ne vidi skener otiska prsta, koji će možda biti smješten ispod ekrana kao što je demonstrirao Vivo. Druga solucija je da je skener smješten na Apple logotipu na stražnjoj plohi ili na tipki „Power“ na bočnom bridu.

No, zadnjih dana se govori i o tome da bi iPhone 8 mogao i ne imati skener otiska prsta već će se Touch ID zamijeniti naprednom tehnologijom za prepoznavanje lica. Ova tehnologija koristi napredni 3D senzor koji bi u milisekundama trebao otključati telefon.

Prvi iPhone koji podržava bežično punjenje

Apple je izgleda angažirao LG za proizvodnju panela i 8-ca će biti prvi iPhone s OLED ekranom. Novina je i podrška za bežično punjenje i novi A11 čip. Kao i svake godine prilikom izlaska novog iPhonea izlazi i novi iOS pa će tako ovogodišnji telefon dolaziti s novim iOS-om 11.

Cijena u SAD-u preko 1000 US $

Analitičari pretpostavljaju da zbog novih tehnologija koje poskupljuju cijenu izrade svakog pojedinog primjerka da bi krajnja cijena proizvoda mogla premašiti 1000 US $ u SAD-u. Kada se dodaju tomu još i porezi unutar EU cijena na ovim prostorima bi mogla biti vrtoglava.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here