Plavi Honor 9 otraga

Danas je Huawei predstavio novi pametni telefon iz Honor serije pod nazivom Honor 9. Smartphone je baziran na octa-core Kirin 960 čipu kojeg smo upoznali na Mate 9,  P10 i P10 Plus telefonima. Navedeni čip dolazi u kombinaciji s 4 ili 6 GB RAM-a, tako da bi performanse trebale biti odlične.

Dvije kamere na leđima

Honor 9 ima 5.5“ ekran u 1080p rezoluciji, a Huawei se pohvalio kako se za vjerniji prikaz boja koristi DCI-P3 standard prilikom kalibracije ekrana. Opremljen je s dvije kamere na leđima od kojih jedna ima Hybrid Zoom ekvivalent optičkom zoomu. Jedan senzor je monokromatski i hvata crno – bijeli spektar, dok je drugi zadužen za RGB. Sprijeda se nalazi kamera s 8 megapikselnim senzorom.

Za izradu kućišta korištena je kombinacija stakla i metala, a zanimljivo je da i ovaj telefon ima skener otiska prsta smješten na prednjem dijelu, a ne otraga kao što je bio slučaj s prethodnom generacijom. Ugrađena neizmjenjiva baterija ima kapacitet od 3,200 mAh.

Sivi Honor 9 ekran i stražnja strana pametnog telefona

Tri varijante Honor 9

Ovaj put ne dolazi samo jedan Honor 9 već čak tri varijante – prva ima 4 GB RAM memorije i 64 GB ROM memorije, druga 6 GB RAM i 64 GB ROM, dok najjača varijanta ima 6 GB radne i 128 GB interne memorije.

Najslabija varijanta košta oko 320 US $, dok najjača 441 US $. Sve ovo navedeno vrijedi za matično kinesko tržište, pa nije poznato koje varijante će biti raspoložive u ostatku svijeta kao ni po kojoj cijeni.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here