Predstavljanje Qualcomm Snapdragon 835

Qualcomm je najavio Snapdragon 835 chipset koji će u idućoj godini vjerojatno biti ugrađivan u mnoge pametne telefone u high end segmentu.

Ovo je nasljednik Snapdragona 820 i njegove ponešto izmijenjene verzije Snapdragona 821, a tvrtka je razvila ovaj čip u suradnji s Samsung Electronicsom.

Qualcomm Snapdragon 835 je baziran na 10nm FinFET arhitekturi. Proizvođači obećavaju 30% bolju efikasnost (na što god se to odnosilo), odnosno 27% bolje performanse i 40% veću uštedu energije u odnosu na prethodnu generaciju.

Iako je Snapdragon 835 manji od bilo kojeg dosadašnjeg Qualcommovog čipa, trebao bi biti moćniji, ali i istovremeno proizvođačima omogućiti više mjesta za ugradnju novih komponenti.

Quick Charge 4

Čip uvodi i novu generaciju tehnologije brzog punjenja pod nazivom Quick Charge 4. U odnosu na Quick Charge 3 nova tehnologija bi trebala 20% brže napuniti uređaj. Istovremeno da se ne bi ponovio problem s pregrijavanjem, kao kod Notea7, Quick Charge 4 bi trebao puniti uređaje za 5 stupnjeva Celzijevih manje.

Qualcomm tvrdi da će zahvaljujući ovoj tehnologiji biti dovoljno svega 5 minuta punjenja za 5 sati rada, dok će se mobilni telefoni puniti od 0 do 50 % za samo 15 minuta. Dodajmo da tehnologija je kompatibilna s USB tip-C utorima.

Već je potvrđeno da se Snapdragon 835 već proizvodi, a prvi uređaji s novim čipom bi trebali izaći početkom iduće godine. Pretpostavlja se da bi jedna od verzija Galaxyja S8 (ona za SAD) trebala imati upravo ovaj čip u sebi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here