HTC Desire Eye Plavi

HTC je ovaj tjedan predstavio HTC Desire Eye novi model u svojoj seriji Desire pametnih telefona i prema specifikacijama ovo je jedan od najboljih uređaja u toj seriji.

Desire Eye bi se mogao svidjeti ljubiteljima selfi fotografija odnosno auto-portreta, jer se s prednje strane nalazi 13 MP kamera s dual-flash LED osvjetljenjem i HDR-om.

HTC Desire Eye – Specifikacije

I ostale specifikacije su na veoma visokoj razini. Zaslon dijagonale 5.2 inča ima rezoluciju  1080 x 1920 px što daje 424 PPI. Dimenzije su 151.7 x 73.8 x 8.5 mm dok je težina 154 g. HTC Desire Eye je vodonepropustan i otporan na prašinu (IPX7 certifikat), što je postao trend kod flagship telefona poput Samsung Galaxy S5 ili Sony Xperia Z2 i Z3.

Unutar kućišta nalazi se Qualcomm Snapdragon 801 chipset s quad-core 2.3 GHz procesorom i Adreno 330 grafikom. Osim navedene prednje kamere, Desire Eye ima i stražnju kameru od 13 MP istih karakteristika, koja može snimati i video zapise do kvalitete do 1080p.

Za razliku od Desirea 816, koji ima 1.5 GB radne memorije, Eye ima „puna“ 2 GB, no samo 16 GB interne memorije. Kome je potrebno više, tu memoriju može proširiti putem SD kartica maksimalnog kapaciteta do 128 GB.

Osim standardnih konekcija, 3G, Wifi, Bluetooth i ovaj model ima mogućnost spajanja putem LTE konekcije, a s računalima se spaja putem USB 2.0 utora. Ovome dodajmo još i kapacitet baterije od 2400 mAh.

htc-desire-eye-crveni

Software

HTC je u uređaj instalirao aktualni Android 4.4.4 KitKat, no ne sumnjamo da će se i za HTC Eye pojaviti i Android L i to u roku 60 dana, što je planirani rok HTC-a za slanje nove verzije Androida korisnicima.

Kao i ostali proizvođači i HTC ima svoje već vrlo poznato sučelje, a na ovom uređaju radi se o Sense 6 sučelju, tako da ako ste koristili uređaje ovog proizvođača nećete imati velikih problema prilikom prilagodbe.

Službena cijena ovog uređaja još nije objavljena, no najvjetrovitije će biti negdje između cijene Desirea 820 i HTC One (M8).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here