Google je predstavio Pixel 2 i Pixel 2 XL pametne telefone, nasljednike lanjskih Pixela. Trenutno borba u premium segmentu smartfona je možda i najžešća do sada jer osim Samsunga koji u ovo doba godine lansira novu prinovu u Note obitelji, Apple kreće u borbu s čak tri telefona, a ne smijemo zanemariti ni LG V30.

Pixel 2 zaslon telefona

Ovogodišnje Pixele je napravio HTC, tako da i ovi smarfoni imaju okvire koji se mogu stiskati po uzoru na HTC U11 kako bi se pokrenula određena aplikacija, u ovom slučaju Google Asistent.

Značajke

Po većini karakteristika radi se o vrlo sličnim modelima, osim što je zaslon veći na modelu Pixel 2 XL. Tako veći model ima 6 inčni zaslon, a radi se o pOLED zaslonu u QHD+ rezoluciji omjera stanica 18:9. Manji Pixel ima AMOLED zaslon dijagonale 5 inča u 1080p. Razlika je u obrubu ekrana što je kod većeg modela on znatno uži.

Pixel 2 varijante telefona

Kao i većina Android konkurenata i Pixel 2 i Pixel 2 XL  dolaze s trenutno najjačim Snapdragon 835 čipom. Tu je i 4 GB radne memorije i 64 GB ili 128 GB interne memorije.

Kamera

Kamera je jedan od glavnih aduta

I dok drugi proizvođači guraju dvije kamere na leđima, Pixeli imaju samo jednu i to s 12 MP senzorom. Kamera ima f/1.8 otvor blende i optičku stabilizaciju slike, što je napredak u odnosu na prošlogodišnje modele koji su imali f/2.0 otvor i elektronsku stabilizaciju slike. Upravo kamera je bila jedan od najvećih aduta lanjskih Pixela, a ove godine Google se pohvalio s dual-pixel senzorima koji u biti svaki piksel dijele na dva.

Ova tehnologija bi trebala pomoći kod bržeg fokusiranja ali daje i mogućnost zamućivanja pozadine prilikom fotografiranja portreta. Inače, Note 8 i iPhone 7 i 8 Plus za ovu namjenu i koriste sekundarnu kameru, dok će Pixel 2 to moći obaviti s jednom kamerom.

https://www.youtube.com/watch?v=zpLVsR8cSFo

I Google je adaptirao always-on tehnologiju na zaslonu, tako da će se zaslon uvijek prikazivati sat i obavijesti. Nedostatci ovih telefona su što ne podržavaju SD kartice, a nemaju ni 3.5 mm audio utor iako je Google prvi kritizirao Apple upravo iz ovog razloga.

Pixel 2 cijene

Cijena Pixela 2 je 649 US $ za 64 GB inačicu i 749 US $ za 128 GB, dok veći Pixel XL 2 recipročno košta 849 US $ odnosno 949 US $. Gotovo je sigurno da ni Pixel 2, a ni Pixel 2 XL neće doći na naše tržište, odnosno kod domaćih tele operatera.

Saša Urličić
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here