Meet Your Google Assistent

Google je predstavio svog Asistenta prošle godine, koji je svoju premijeru doživio na Google Pixel pametnim telefonima.

Neko vrijeme ova aplikacija za glasovno upravljanje uređajem je bila ekskluzivna za Pixel telefone, no sada je Google potvrdio kako će svi uređaji koji imaju Android 6.0 i noviju verziju dobiti mogućnost korištenja Google Asistent aplikacije.

No, nažalost ova novina se trenutno odnosi samo na korisnike koji žive u SAD-u, Australiji, Kanadi i Velikoj Britaniji i koriste engleski jezik na svom uređaju. Najavljeno je kako će aplikacija biti dostupna i u Njemačkoj na njemačkom jeziku, a tvrtka je obećala da će i dodati podršku za još jezika tijekom ove godine.

Inače, za aplikacija se automatski instalira na uređaj nadogradnjom Usluga za Google Play kada je dostupna za taj uređaj na određenom području i jeziku.

Google Asistent je u biti dodatak na Google Now aplikaciju koju svi korisnici Androida imaju instaliranu na svojim uređajima.  Putem ove aplikacije korisnici mogu dodavati podsjetnike, pokrenuti video na Youtubeu, odrediti udaljenost ili pronaći najbliži put do željenog odredišta, pogledati vremensku prognozu i slično.

Za razliku od Now aplikacije Asistent je „pametniji“ i možete postaviti pitanja, a zatim i nekoliko potpitanja i aplikacija će sama odrediti kontekst tih potpitanja kako bi vam dala najtočniji odgovor.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here