Samsung je u New Yorku, prema najavi, predstavio Galaxy Note 8. O ovom phabletu smo već i ovako znali gotovo sve, osim nekih sitnica koje su nam sada poznate.

Po dizajnu Note 8 je sličan Galaxy S8+, što znači da i ovdje imamo izduženi Infinty zaslon dijagonale od 6.3“ u QHD+ rezoluciji. Rubovi su nešto manje zakrivljeni nego kod Galaxy S8+, a glavne razlike su dvije kamere glavne kamere i dodatak S Pen olovke.

Dvije kamere s optičkom stabilizacijom slike

Jedan od detalja koji nam do sada nije bio poznat je upravo o kakvoj dvostrukoj kameri se radi, ali sada i to znamo. Dakle, glavna kamera ima dva 12 MP senzora, a zanimljivo je da oba imaju optičku stabilizaciju (OIS) što nismo do sada vidjeli na niti jednom telefonu.

Bežično punjenje

Širokokutna kamera ima senzor ƒ/1.7 otvora blende, veličine piksela 1.4µm, dok druga telefoto kamera ima 2X optički zoom  i ƒ/2.4 otvor blende. Prednja kamera ima 8 MP senzor s ƒ/1.7 otvorom blende.

Manja baterija

Nekima bi moglo smetati je manji kapacitet baterije od očekivanog. I dok je lanjski Note 7 imao bateriju kapaciteta 3500 mAh, a isti kapacitet ima i Galaxy S8+ ovdje je Samsung ugradio bateriju od 3300 mAh, iako ovaj Note 8 ima već zaslon od svojih prethodnika. Za pretpostaviti je da je glavni razlog ovome baterija manjih dimenzija što bi trebalo spriječiti probleme koji su se dogodili s Note 7.

vodootopornost

Tehničke specifikacije Galaxy Note 8 su nam već poznate i uključuju Exynos 8895 čip (u SAD-u će biti ugrađivan Snapdragon 835), 6 GB radne memorije i 64/128/256 GB interne memorije.

Senzor otiska prsta se i dalje nalazi pokraj kamere što sigurno nije najsretnije rješenje, no zato je tu skener šarenice oka s kojim se može otključati uređaj.

Skener otiska prsta

Naravno, i Note 8 dolazi s Bixby asistentom u kojeg Samsung polaže velike nade, a koji ima svoje vlastito dugme za aktivaciju smješteno na bridu telefona. A za razliku od iPhonea 7, ovdje i dalje imamo 3.5mm audio utor za slušalice.

Samsung Galaxy Note 8 dolazi s Androidom 7.1.1 Nougat koji će se moći kasnije nadograditi na novi Android 8.0 Oreo.

Samsung Galaxy Note 8 već u pretprodaji

Cijena kod nas će biti 7699 kn, a Note 8 se može naručiti već danas. Svi koji to naprave do 15. rujna dobiti će na poklon i Samsung Dex dok za spajanje miša, tipkovnice i monitora s telefonom. Radi se o vrlo zanimljivoj ponudi jer Dex dok inače košta oko 1200 kn.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here