Google Pixel 4 serija telefona

Na Made by Google 2019 eventu predstavljena je nova Pixel 4 serija Googleovih pametnih telefona s nekoliko inovativnih tehnologija.

Iako su u proteklih nekoliko tjedana otkriveni mnogi detalji o Pixel 4 telefonima, Google je sačuvao nekoliko pikanterija i za samo predstavljanje.

Oba telefona su identična po specifikacijama, a razliku se u dijagonali zaslona. Veći Pixel 4 XL dolazi s 6.3“ QHD+ zaslonom dok manji Pixel 4 dolazi s 5.7“  FHD+ zaslonom. Logično je da je kapacitet baterije veći na XL inačici – 3700 mAh naspram 2800 mAh baterije na manjem modelu.

90 Hz Smooth Display zaslon

Oba smarfona imaju 90 Hz OLED zaslon kojeg Google naziva Smooth Display, a zanimljivo da više nema zuba poviše ekrana, već se vratio standardni obrub. Ovo je napravljeno kako bi se u njega smjestila Soli radar tehnologija za naprednu detekciju lica vlasnika, ali zato je uklonjen skener otiska prsta.

Zaslon je HDR kompatibilan i dolazi s Ambient EQ načinom rada koji automatski prilagođava boje ovisno o ambijentalnom osvjetljenju. Isto tako kako bi se uštedila potrošnja baterije 90 Hz osvježenje se spušta na 60 Hz kada je to potrebno.

Već je poznato da Googleovi Pixeli možda imaju najbolje kamere, prvenstveno zbog vrhunskih softverskih algoritama za obradu fotografija. Ni ovogodišnji Pixel 4 i Pixel 4 XL nisu iznimke jer su opremljeni  12 MP kamerama s 1.4 mikrona veličinom piksela otvora blende f/1.7.

Tu je i sekundarni telefoto objektiv od 16 MP s 1.0 mikrona veličinom piksela i OIS/EIS stabilizacijom. Za razliku od konkurencije poput Samsung Galaxy Notea 10 ili Huawei Mate 30 koji ove godine koriste i treću ultra široku kameru kod Pixela to nije slučaj.

Prednja 8MP kamera dolazi s 3D senzorom dubine koji se koristi kako za brzo otključavanje tako i za stvaranje bokeh efekata na selfie fotografijama.

Poboljšan je i Google Asistent koji sada bolje prepoznaje glasovne naredbe, a tehnologija je toliko napredovala da je podržana i  transkripcija govora u realnom vremenu. Za sigurnost podatka zadužen je Titan M čip.

Google Pixel 4 i Pixel 4 XL cijene

Smartfoni dolaze s Qualcomm Snapdragon 855 čipom i 6 GB radne memorije. U ponudi su inačice s 64 GB i 128 GB interne memorije. Cijena Pixela 4 je od 750 €, dok je za veći XL model potrebno izdvojiti 150 € više, a navedene cijene vrijede na EU tržištu. Prodaja u Europi kreće od 28. listopada.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here