Picasa 3 9 logo

Google Picasa je besplatan program koji omogućava pregledavanje, organiziranje, uređivanje i dijeljenje slika i video zapisa. Trenutno je dostupna na Windows i OS X operativnim sustavima.

Google Picasa 3.9  – Značajke

Iako u programu nema nekih naprednih alata za uređivanje slika, kao u GIMP-u  ili Photoscape-u, mnogim korisnicima će se svidjeti ovaj program, a pogotovo onima koji redovito koriste Google+ društvenu mrežu i žele putem Picase dijeliti svoje uratke.

Osim organizacije slika po mapama i njihovog pregledavanja, uz pomoć Picase korisnici mogu importirati slike sa svojih foto aparata, pametnih telefona i skenera. Program omogućava i slanje slika na mail, njihov ispis na pisaču ili njihovo preuzimanje (export) u neku mapu na računalu.

Najbolje značajka  je svakako mogućnost sinkronizacije Picase s web albumima na internetu, tako da ovaj program može poslužiti i kao odličan backup alat. Podržani su svi najpopularniji slikovni formati zapisa poput .JPG, .RAW, CRW, .CR2, .DCR, .PNG ,KDC… Picasa Filtri Unatoč nedostatku profesionalnih alata za obradu slika, tu se ipak nalazi par osnovnih poput alata za izrezivanje dijela slike, podešavanje svjetline, boje i kontrasta, red eye alat. Osim navedenih Picasa u sebi ima integrirane i neke foto filtre koji se mogu staviti na fotografije.

Tu je i opcija detekcije duplih sadržaja, praznih mapa, kao i mogućnost izrade screeensavera, slide show animacija ili postera.

Trenutno aktualna Picasa 3.9 se može besplatno preuzeti s Googleove službene stranice.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here