Google fotografije

Google fotografije će po svemu sudeći biti odvojene od Google+ na Android uređajima. Ovu vijest je objavio Bloomerg još prošle godine, a ovih dana je ekipa iz Android Policea objavila i prve screenshote nove aplikacije za Android.

Nove Google fotografije bi trebale imati bolju integraciju s ostalim društvenim mrežama poput Facebooka i Twittera, no za razliku od sadašnje aplikacije, nova bi trebala pohranjivati fotografije izvan Google+.

Putem ove aplikacije korisnici će moći pretraživati spremljene fotografije, napraviti njihov backup na Google račun i upravljati raznim ostalim značajkama. Osim navedenog Google fotografije podržavaju i nekoliko načina prikaza rasporeda, primjerice fotografije će se moći sortirati po kalendaru ili će se moći prikazivati u obliku mreže (grid view).

Opcija automatskog poboljšavanja slika je zamijenjena novim asistentom koji osim kreiranja animacija podržava i izradu kolaža, a tu su naravno i dodatni filtri i opcije za podešavanje kontrasta, osvjetljenja i zasićenosti fotografija, dakle slične opcije kao u Googleovom Snapseedu.

Važno je napomenuti da Google službeno još uvijek nije potvrdio informacije odvajanju Google fotografija od Google+, no prema svemu gore navedenom to će se dogoditi i to vrlo skoro, najvjerojatnije na ovogodišnjoj Google I/O 2015 konferenciji koja se održava ovog tjedna od 28. do 29. svibnja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here