Google Chrome logo veliki

Google Chrome je trenutno najpopularniji web preglednik na PC računalima, no osim na računalima Chrome je postigao popularnost i na ostalim uređajima poput tableta i pametnih telefona.

Googleov inženjer Darin Fisher je na Chrome Dev konferenciji iznio podatak kako je ovaj preglednik instaliran i aktivno se koristi na 2 milijarde uređaja. Broj korisnika je duplo manji, odnosno oko jedne milijarde, što znači da korisnici u prosjeku koriste Chrome na dva uređaja.

Ovaj podatak uključuje PC računala, Android i iOS mobilne uređaje, no bez Windows telefona za koje trenutno Chrome nije dostupan.

Prema podacima NetMarketSharea, Googleov web preglednik za desktop ima udio od oko 55%, dok relativno novi Microsoftov Edge ima udio od svega 5,26%. Internet Explorer iako je mrtav ima još solidnu bazu korisnika (23.13%) prvenstveno zahvaljujući Kini, dok Firefox ima udio od 11.14%.

Očito će Chrome biti još neko vrijeme najpopularniji web preglednik s obzirom da Google želi napraviti dostupnim na gotovo svim platformama.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here