Gmail Android logo

Nova verzija Googlove Gmail aplikacije za Android donosi novi dizajn, kao i podršku za ostale mail račune. Tu vijest je prenio Android Police, na čijoj stranici se i može preuzeti .APK datoteka za instalaciju.

Gmail Android logo

Novi material dizajn je također prisutan i u ovoj aplikaciji, a Google je već ranije ovog tjedna redizajnirao i još nekoliko svojih aplikacija za Android poput Google+, Google Diska i Dokumenata, kao i same Play trgovine. Osim navedenog, tvrtka je izbacila i posve novu aplikaciju za Gmail pod nazivom Inbox, koju, osim na pametnom telefonu, možete koristiti putem web sučelje u Chrome browseru.

Gmail podrška za POP i IMAP

Podrška za Exchange, kao i za ostale POP i IMAP mail račune je također uvadana, što znači da će te putem Gmaila moći čitati i slati emailove primjerice s Yahooa ili nekog drugog mail servisa koji podržava POP ili IMAP protokole.

Material dizajn

Material dizajn koji je predstavljen prilikom prvog pojavljivanja nove verzije Androida 5.0 Lollipop (odnosno Androida L) je stigao i Gmail. Izmijenjena je navigacija, boje su jarkije, a sada se email pretincima u Gmailu pristupa putem redizajniranog „drawera“.

Dakle, ako se nestrpljivi i želite odmah isprobati novu verziju ove aplikacije, posjetite gore navedenu stranicu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here