Inbox gmail za android

Korisnici Gmaila su navikli već duže vrijeme na isti izgled sučelja kako desktop verzije, tako i mobilne aplikacije. Prije nekoliko mjeseci je najavljeno kako tvrtka radi na novom izgledu sučelja ovog popularnog web servisa, a nedavno je to sučelje ugrađeno u posve novu aplikaciju pod nazivom Inbox by Gmail.

Inbox je vrlo sličan Mailboxu, jednoj od najpopularnijih alternativnih aplikacija za Gmail, koja postoji već neko vrijeme za iOS i Android uređaje.

Inbox by Gmail sučelje i značajke

Inbox by Gmail je zamišljen kako bi primljeni mailovi bili tretirani u biti kao lista zadataka. Na početnom zaslonu bi se trebali nalaziti mailovi koji vam stvarno trebaju u tom trenutku, dok bi se ostali mailovi trebali nalaziti u arhivi.  Npr. kada vam dođe nekakav račun on bi se trebao nalaziti na vrhu te liste,  kada ga platite možete ga jednostavno označiti kao „dovršeno“ i taj mail će se automatski arhivirati.

Inbox by Gmail za Desktop

Najbitnije email poruke je moguće prikačiti na zaseban zaslon, kako bi vam bile uvijek na dohvat ruke, dok one koje nisu trenutno aktualne, moguće je putem opcije odgodi alarm (snooze) sakriti do kasnije tog dana, sutradan, idućeg tjedna ili ručno upisati datum i vrijeme do kada želite da ta poruka bude skrivena.

Kako ne bi zaboravili na neki bitan događaj ili obvezu u Inboxu možete dodavati i podsjetnike događaj koji će se aktivirati u zadano vrijeme.

Grupe

Na Gmailu već neko vrijeme korisnici imaju grupe Primarno, Društvene mreže, Promocije, Ažuriranja i Forumi, kojima možete pristupiti putem izbornika s lijeve strane. Inbox nudi opciju kreiranja vlastitih grupa u koje se mogu automatski dodavati poruke. Prilikom kreiranja svoje grupe korisnik može unijeti filtre koji se odnose na tu grupu – npr. email adresu pošiljatelja ili riječ u poruci.

Kako pristupiti Inboxu?

Kao i kod većine Googleovih ranih servisa i Inbox nije dostupan svakome već je potrebno imati pozivnicu koju možete zatražiti tako da pošaljete email na inbox@google.com . U roku par dana trebali bi dobiti pozivnicu i čim se logirate na svoj Gmail račun putem desktopa, servis će automatski ponuditi da prijeđete na novi Inbox.

Naravno, sadašnji izgled Gmaila i dalje možete koristiti kao i do sada.  Inbox trenutno radi putem Chrome web preglednika, a možete ga koristiti i na svom mobilnom uređaju putem mobilnih aplikacije za Android.

Dobra stvar je ako posjedujete više računa podešenih na mobilnom uređaju, da vam neće trebati pozivnica za svaki od njih, jer na mobilnu aplikaciju se možete prijaviti s bilo kojim od Google računa koje već koristite na svoj uređaju.

Prilikom učitavanja aplikacija za Chrome (destkop) je dosta sporija nego klasični Gmail, dok na Androidu aplikacija radi fluidno.

Google je za nove korisnike napravio jedan zanimljiv video u kojem je objašnjeno koja je svrha ove aplikacije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here