Google Play trgovina 5.0

Novi Material design predstavljen u novoj verziji Androida L zahvaća sve veći broj aplikacija. Nakon što je Google nedavno redizajnirao Google Chrome preglednik za Android u skladu Material designom, na red je došla i Google Play trgovina aplikacija.

Google Play trgovina 5.0

Jedan od razloga izlaska beta verzije Android L OS-a, je da programeri dizajniraju svoje aplikacije prema vodiljama Material designa.

Google Play 5.0 se već počeo slati korisnicima, tako da bi uskoro svi vlasnici Android uređaja trebali dobiti nadogradnju na novu verziju aplikacije. Iako novi dizajn ne donosi neke velike razlike u odnosu na prethodnu verziju, one su ipak vidljive.

Što je novo?

Paleta korištenih boja je se podudara s onima u Material designu, pa su boje malo življe i svijetlije. „Što je novo?“ sekcija se sada nalazi na vrhu svake aplikacije, kako bi korisnici lakše mogli saznati što je sve promijenjeno u odnosu na prethodnu verziju aplikacije.

I sama ikona Google Play trgovine je malo redizajnirana, kao i widget za početni zaslon i na njoj se nalaze opcije aplikacije, filmovi, glazba svakoj u svojoj boji.

Listu svih promjena možete pogledati u priloženom videu koji je objavio Droid Life.

Ukoliko još uvijek niste primili nadogradnju na novu verziju Google play trgovine, strpite se još malo jer bi uskoro svi kompatibilni Android uređaji trebali primiti ovu nadogradnju.

2 Komentara

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here