BlackBerry KeyOne dizajn

Danas su rijetki primjerci pametnih telefona s fizičkom tipkovnicom, no s druge strane rijetki su  BlackBerry telefoni bez nje. BlackBerry je upravo predstavio jedan takav telefon pod nazivom KeyOne. Oni upućeniji u razvoj njihovih telefona sigurno su upoznati s „Mercury“ projektom, a BlackBerry KeyOne je u biti službeni naziv tog uređaja.

Radi se o atraktivnom smartfonu napravljenom od aluminija koji je prevučen Gorilla Glass 4 staklenim pokrovom. 4.5“ LCD ekran ima rezoluciju  1620 x 1080 px i omjer stranica 3:2. Ovaj omjer stranica je potreban kako bi se ispod ekrana mogla smjestiti fizička tipkovnica. Osim standardnog tipkanja BlackBerry KeyOne tipkovnica omogućava i razne napredne funkcije poput korištenja gesti, a na razmaknicu je integriran senzor otiska prsta.

BlackBerry se odlučio za nešto slabiji no energetski učinkovitiji Qualcomm Snapdragon 625 čip i 3GB radne memorije. Glavna kamera bi trebala biti vrhunska jer radi se IMX378 12 MP senzoru koji koristi i Google Pixel. Poviše ekrana nalazi se kamera s 8 MP senzorom.

BlackBerry KeyOne  ima dimenzije 149.3mm x 72.5mm x 9.4mm, a dolazi s 3505 mAh baterijom. S obzirom na ekran i nije baš velik i uz štedljivi procesor baterija na ovom telefonu bi trebala izdržati znatno duže nego kod konkurencije. Tu je i Qualcomm Quick Charge 3.0 tehnologija brzog punjenja tako da se KeyOne može napuniti od 0 do 50 % za samo 36 minuta.

Operativni sustav je Android 7.1 Nougat, a kao i ostali BlackBerry telefoni i ovaj dolazi s raznim sigurnosnim značajkama i aplikacijama kao što su DTEK, BB Hub i BlackBerry Messenger. Preporučena cijena je 599 €, a prodaja kreće u travnju.

Saša Urličić
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here