BBM za sve

BlackBerry Messenger ili skraćeno BBM za koji dan bi se trebao naći u Google Play trgovini i to na svim uređajima koji posjeduju Android 4.0 ICS ili noviji OS. Samo dan kasnije BBM bi trebao izaći i za iOS uređaje. Alternativno svi koji žele mogu i na stranci BBM.com preuzeti svoju verziju ovog popularnog servisa za dopisivanje. Ova informacija je objavljena na službenom blogu tvrtke.

Što je BBM?

BBM je uglavnom kao i svaki drugi messenger uvijek uključen i omogućava razmjenu instant poruka među korisnicima. Od ostalih značajki valja izdvojiti potvrdu o primitku poruke, podršku za multi-chat, slanje fotografija i govornih poruka. Svi korisnici za zaštitu privatnosti koriste jedinstveni PIN.

Trenutno ovu uslugu koristi oko 60 milijuna korisnika diljem svijeta, no koliko će BBM biti prihvaćen na ove dvije platforme je vrlo upitno s obzirom da za iOS i Android postoje već brojne chat/messaging aplikacije. Trenutno najpopularnija aplikacija je svakako WhatsApp s svojih 200 milijuna korisnika, dok svi Android uređaji dolaze s instaliranim Google Hangouts(Talk) servisom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here