blackberry logo

BlackBerry je prošle godine ušao u svijet Android smartfona s svojim modelom Priv, a prema riječima CEO-a tvrtke Johna Chena ove godine bi trebala izaći još dva telefona s BlackBerry oznakom.

Prema njegovim riječima jedan bi trebao imati QWERTY tipkovnicu, dok će drugi model imati klasični dodirni zaslon. S obzirom da je BlackBerry Priv vrlo skup uređaj (unatoč što je cijena trajno snižena prije nekoliko dana s 700 na 650 US $), očekuje se da bi novi modeli trebali biti znatno jefiniji – oko 400 US $.

Inače, tvrtka je već duže vrijeme u velikim problemima, a upravo Priv je trebao biti model koji bi trebao okrenuti negativne trendove. Međutim, u posljednjem kvartalu prošle godine je prodano samo 600 000 primjeraka iako su analitičari s Wall Streeta prognozirali nešto veću prodaju u tom razdoblju – oko 800 500.

John Chen je još prošle godine izjavio kako bi trebali prodati oko 3 milijuna primjeraka kako bi došli na nulu. Kako sada stvari stoje BlackBerry neće odustati od Androida, no umjesto premium uređaja će se bazirati na uređaje srednje klase koji se uostalom i najviše prodaju u svijetu.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here